Af - 11/12-15 08:53; Opdateret: 11/12-15 10:30

Legendarisk dansk krigsskib er med i international storserieLegendarisk dansk krigsskib er med i international storserie

Nu kommer den storslåede BBC-serie snart til at blive vist på dansk fjernsyn

Bildstrecke im Grossformat »

Det danske vikingelangskib Havhingsten fra Glendalough indtager en prominent rolle i en ny historisk storproduktion fra BBC. Snart kan serien ses på dansk tv.

- Danskere, de er på vej mod floden, sådan lyder en af replikkerne i første afsnit af tv-serien, der handler om den unge Uthred fra England, der bliver kidnappet af danske vikinger.

Vikingernes skib er i virkeligheden det danske langskib Havhingsten fra Glendalough, der normalt sejler ud fra Vikingeskibsmuseet i Roskilde. Den 30 meter lange rekonstruktion af et skibsfund er blandt andet er kendt fra at have sejlet hele vejen til Dublin Irland i 2007 og retur året efter.

Pyha: Vikingeskibe slap uden skader
Pyha: Vikingeskibe slap uden skader

En del af den indtil videre otte afsnit lange serie, der af anmelderne er blevet sammenlignet med Game of Thrones, 'bare uden dragerne,' er nemlig blevet optaget i Nykøbing Sjælland i al hemmelighed i Storbededagsferien. Her var både kamerafolk, andre både og sågar en helikopter med til at få de episke scener i kassen.

Faktisk ville filmfolkene har optaget det med kulisser og computereffekter i et studie, men de rigtige scener fra den danske bølge blev alligevel en stor succes.

- Vi kunne jo se, at som optagelserne skred frem, så bredte smilene sig blandt instruktør, producer og den ledende fotograf, siger kommunikationsmedarbejder Ivan Jakobsen fra Vikingeskibsmuseet.

Dirty Dancing skal genindspilles: Her er den nye 'Baby'
Dirty Dancing skal genindspilles: Her er den nye 'Baby'

Filmens cast er et blandet mix af primært engelske og skandinaviske skuespillere. Mest kendte og mest profilerede er Rutger Hauer, og fra Danmark deltager blandt andre Peter Gantzler, Alexandre Villaume og Henning Valin Jacobsen.

Producenterne bag er blandt andet kendt fra Downton Abbey. Dramaserien bygger på en bogserie ’The Saxon Tales’ af den engelske forfatter Bernard Cornwell. Serien er optaget i Wales, Ungarn og Danmark.

Den nye plakat for Game of Thrones får håbefulde fans til at gå amok
Den nye plakat for Game of Thrones får håbefulde fans til at gå amok

Første sæsons kan ses i Danmark på Discovery Channel i foråret 2016.

Se Havhingsten i aktion godt 20 sekunder inde i dette klip.

Se en bid af den internationale storserie.

LÆS OGSÅ: Danske oste får birolle i Hollywood-film

LÆS OGSÅ: Bekræftet: Pilou Asbæk som snu pirat i Game of Thrones

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx