Af Ritzau - 15/12-16 07:34

Folketinget vil sende en halv milliard kroner til SyrienFolketinget vil sende en halv milliard kroner til Syrien

Folketingets finansudvalg drøfter nødhjælp til Syrien efter ønske fra finansminister Kristian Jensen (V).

storybild

Piger demonstrerer for ofrene for bombardementer i den syriske by Aleppo. Danmark vil (Billede: Reuters/Stringer)

Folketingets finansudvalg forhandler torsdag morgen regeringens ansøgning om at øge ulandsbistanden i år med 938,3 millioner kroner. Heraf går 435 millioner kroner til nødhjælp i Syrien.

Det oplyser udviklingsminister Ulla Tørnæs (V), som er i samråd i finansudvalget om aktstykket (ansøgningen) med finansminister Kristian Jensen (V).

- Det er meget forkert, hvis vi - på grund af det jeg vil kalde politisk polemik - forhaler pengene. Hvis aktstykket ikke godkendes, vil yderligere aktiviteter for en halv milliard kroner ikke kunne godkendes, siger Ulla Tørnæs.

- Derfor håber jeg meget, at finansudvalget senere i dag godkender aktstykke 40. Medarbejdere på Asiatisk Plads (Udenrigsministeriet) sidder klar til straks at udmønte pengene.

Beløbet skyldes, at Danmark i år bruger langt færre penge end planlagt til at huse og integrere asylansøgere, oplyser finansministeren.

Nødhjælpen til Syrien blev onsdag et brandvarmt tema, da Folketinget tredjebehandlede næste års finanslov.

Her anklagede Kristian Jensen oppositionen for at bremse penge til nødhjælp til det krigshærgede Syrien.

Den samlede opposition - Socialdemokratiet, De Radikale, SF, Alternativet og Enhedslisten - foreslog at bruge 200 millioner kroner til uforudsete udgifter i 2017 og i stedet øremærke beløbet til nødhjælp i den syriske by Aleppo.

Oppositionen havde ventet, at regeringen fremlagde friske tal for langt færre asylansøgere i Danmark, da regeringen forleden fremlagde Økonomisk Redegørelse, siger Socialdemokratiets finansordfører.

- Antallet af asylsøgere, som i sidste del af 2016 kom til Danmark, har været langt lavere end planlagt. Vi har i dette udvalg ikke i sinde at trainere (forhale) eller drille, siger Benny Engelbrecht.

De Radikales finansordfører, Martin Lidegaard, kaldte det "direkte upassende", at Ulla Tørnæs advarede mod "politisk polemik".

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skiltet gør mig skør: Kommunen taler...
bt.dk
Gunnvør om uvenskaber i...
bt.dk
Den er god nok: Dette fags eksamen...
bt.dk
Dansk tv-vært trækker sin datter fra...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx