Af - 01/05-14 21:36

Se og Hør-forfatter kan signere bøger fra fængsletSe og Hør-forfatter kan signere bøger fra fængslet

Den tidligere Se og Hør journalist og forfatter til bogen, 'Livet, det forbandede', Ken B. Rasmussen risikerer selv at få en fængselsdom med sine afsløringer i bogen. Det vurderer juridisk ekspert.

storybild

Den tidligere Se og Hør journalist og forfatter til bogen, 'Livet, det forbandede', Ken B. Rasmussen (på billedet) risikerer selv at få en fængselsdom med sine afsløringer i bogen. Det vurderer juridisk ekspert. (Billede: Polfoto)

Ken B. Rasmussen, tidligere journalist på Se og Hør og forfatter til bogen, 'Livet, det forbandede', risikerer med afsløringerne i bogen, såfremt de viser sig at være sande, selv en fængselsdom i forhold til straffeloven for medvirken til forbrydelse.

Tid til hævn? Casper Christensen laver tv-serie om Se og Hør
Tid til hævn? Casper Christensen laver tv-serie om Se og Hør

- Hvis det viser sig, at der er hold i anklagerne, vil han blive stillet i samme situation som alle andre, der er involveret i sagen, lyder det fra professor på Københavns Universitet ved Center for Informations- og innovationsret, Vibeke Borberg.

- I yderste konsekvens vil det blive takseret med fængsel, men det er højest utænkeligt, lyder det fra professoren, som tror - hvis der overhovedet er hold i anklagerne i sagen - at der vil blive tale om en straf i form af en bøde.

Her og Nu-chef kendte til ulovlig Se og Hør-kilde: Beholder jobbet
Her og Nu-chef kendte til ulovlig Se og Hør-kilde: Beholder jobbet

Over for metroxpress vil Vibeke Borberg ikke give et bud på, hvor lang en fængselsstraf Ken B. Rasmussen har udsigt til, men ifølge straffelovens § 264 d, værn mod krænkelser af privatlivets fred, straffes man 'med bøde eller fængsel indtil 6 måneder'.

Tror ikke på lange straffe
Den omfattende overvågningssag, som har sendt det kulørte ugeblad ud i en af Danmarks værste medieskandaler nogensinde, vedrører indtil videre 16 nuværende eller tidligere medarbejdere på Se og Hør. Heriblandt de to tidligere chefredaktører på ugebladet, Henrik Qvortrup og Kim Henningsen, som i følge flere eksperter risikerer fængselsstraf i op til seks år, hvis det kan bevises, at Se og Hør har benyttet systematisk overvågning af kendte og kongeliges kreditkortoplysninger.

Derfor kan sms'er fælde Se og Hør-chefer
Derfor kan sms'er fælde Se og Hør-chefer

Den vurdering tror Vibeke Borberg aldeles ikke på.

- At Qvortrup skulle få en fængselsstraf på seks år er helt ude i hampen. Seks år er den yderste strafferamme, og det kommer ikke til at ske, siger Vibeke Broberg.

For hende er det interessante ikke, hvor lang tid de enkelte aktører skal ind at tremme, såfremt de dømmes for noget, men mere, at domstolene for første gang i en mediesag herhjemme vil udnytte strafferammen lidt mere end i andre mediesager, fordi det drejer sig om lækage og misbrug af følsomme personoplysninger.

HYKLERISK? Qvortrup holder foredrag i aften - men ingen må tage billeder!
HYKLERISK? Qvortrup holder foredrag i aften - men ingen må tage billeder!

- Kan det bevises, at Se og Hør har været medvirkende til og betalt en for at tilsidesætte sine forpligtelser i fx Nets, kan man forestille sig, at strafferammen bliver ekstra grov, vurderer Vibeke Borberg.

- Tænk, hvis dette var foregået i det offentlige, så havde der været tale om en korruptionssag, og det er jo noget vi virkelig tager afstand fra herhjemme, siger hun.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Betjent skulle fortælle mand, at hans...
bt.dk
Tidligere DR-vært skal være far: 'Det...
bt.dk
Bendtners mange svar: Om VM-pladsen,...
bt.dk
Samuelsen ser ingen anledning til at...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx