Af - 23/03-15 09:30; Opdateret: 23/03-15 12:41

- Hvorfor skal mit underliv dufte af blomstereng?- Hvorfor skal mit underliv dufte af blomstereng?

25-årige Rebekka Falsing retter i et indlæg i Politiken kritik mod kulturen omkring, hvordan kvinders underliv 'bør være'.

Bildstrecke im Grossformat »

Rebekka Falsing er netop begyndt på journaliststudiet i Aarhus.

I dagens udgave af Politiken, retter journaliststuderende Rebekka Falsing kritik mod supermarkeder og producenter af menstruationsbind - og hele kulturen omkring kvinders underliv. Det sker i indlægget "Mit skræv er ikke en blomstereng".

Inspirationen opstod, da 25-årige Rebekka havde akut brug for at købe bind og gik i et supermarked. Hun kunne ikke finde sit sædvanlige bind - kun udgaver med tilsat parfume, der skal neutralisere lugten fra underlivet.

"For mig kunne de lige så godt have skrevet: skjuler din klamhed."

"...det pisser mig af, at der insinueres, at mit skød lugter dårligt, fordi jeg er ved at udskille et ubrugt æg med tilhørende slimhinde."

"Hvordan bind med parfume har sneget sig ind på det danske marked, forstår jeg simpelthen ikke. Jeg ved, at det har været der længe; men hvor blev mit frie valg af?" lyder det i indlægget, hvor Rebekka Falsing blandt andet nævner, at parfume kan være farligt for slimhinder.

Gynækologer advarer kvinder: Lad dit underliv være i fred
Gynækologer advarer kvinder: Lad dit underliv være i fred

- Det er også en kritik af en kultur, hvor man synes, at kvinder lugter - at det skal skjules, forklarer hun om indlægget til metroxpress.

- Det var ikke svært at skrive indlægget. Jeg synes, at hvis der er noget tabu omkring det, så er vi nødt til at råbe det væk. For der skal ikke være et tabu omkring kvinders kroppe, der er naturlige, siger hun.

- Specielt de unge piger skal gøres opmærksomme på, at det ikke er sundt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Finn blev mistænkt i Emilie...
bt.dk
Borgmester skyder københavnsk Formel...
bt.dk
Trappevasker arbejdede sig op som en...
bt.dk
Mourinho fik kritik for Champions...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx