Af Jeppe Pedersen - 21/08-17 22:58

Ven til Kim Wall: 'Det føltes som at alt var begyndt at gå hendes vej'Ven til Kim Wall: 'Det føltes som at alt var begyndt at gå hendes vej'

Kim Walls ven og journalistkollega gennem flere år Tik Root fra Vermont, USA, var ødelagt, da han mandag vågnede op til nyheden om, at hans gode veninde var død.

storybild

Den 30-årige svenske journalist Kim Wall, som Peter Madsen nu har fortalt, er død. (Billede: Tom Wall)

- Da jeg læste nyheden, da jeg vågnede op her i USA, var jeg i chok. Jeg er fuldstændig ødelagt. Det er ikke nemt at begynde at tale om hende i datid. Der er jeg ikke endnu. Det bliver nok det sværeste - at indse, at hun ikke er der mere, siger Tik Root til BT.

Den 28-årige amerikaner arbejdede sammen med Kim Wall i USA som freelancejournalist. Sidst han så hende var i foråret, hvor hun aldrig havde været så glad før, fortæller han.

- Hun havde lige begyndt at date sin kæreste, og jeg kan huske, hvor lykkelig hun var. Hun svævede på en lyserød sky. Det føltes som om, at alt var begyndt at gå hendes vej. Hun havde fået en kæreste, og de havde begyndt at planlægge at flytte sammen i Beijing. Og hun havde lige fået publiceret sin første artikel for Harper Magazine (legendarisk magasin, der er USAs 2. ældste, red.), i juli. Det var det værste tidspunkt, at det her kunne ske, fortæller Tik Root, der fortæller, at de seneste uger, siden Kim Wall forsvandt 11. august, har været forfærdelige.

- Det har været så hårdt den seneste uge. På den ene side ville jeg opdateres for at få nyt, men på den anden side frygtede jeg hele tiden, at der stod noget skidt. Ventetiden har været hård, men nu vil jeg have foretrukket at vente, siger Tik Root.

Mandag udsendte politiet en pressemeddelelse, hvor der stod, at Peter Madsen havde fortalt politiet, at Kim Wall var død ved et uheld i ubåden, og at han 'begravede' hende i Køge Bugt.

Dermed kom der en afslutning på det store spørgsmål om, hvor den svenske journalist var hende. Indtil mandag havde Peter Madsen fortalt, at han havde sat hende af, inden hans ubåd sank.

Tilbage sidder Tik Root med en form for afslutning på den tragiske sag. Men én ting har han dog kunnet glæde sig over midt i den store sorg.

- For mig har det været fantastisk at se, hvor meget kærlighed, der er strømmet ind fra hele verden til Kim. Så mange liv, hun har påvirket dybt, er rørende. Og så mange, hun har lært at kende på så kort tid, er langt mere, end jeg nogensinde kunne, siger han og fortsætter:

- Familien ledte efter at få en afslutning på sagen. Og det her er måske et lille skridt på vejen, siger han og fortæller, at han kommer til at savne hendes varme personlighed mest.

- Hun var der altid. Hvis du kendte hendes smil, kunne man altid tænke på hende og blive glad. Jeg kommer til at savne at mødes med hende på tilfældige tidspunkter. Det var altid en fornøjelse. Det kommer jeg til at savne. Hun var en rollemodel, siger Tik Root, der mindes, at Kim Wall talte om en ubådshistorie.

- Sidst vi talte sammen, fortalte hun om en gruppe mennesker, der boede på en ø og ville lave et rumforsøg. Det ville være så typisk Kim at skrive om noget så specielt. Hun fandt altid de skæve historier. Hun var ligeglad med sport, men blev forelsket i de sjove historier som f.eks det islandske fodboldlandshold til EM sidste år. Hun er en inspiration både personligt og fagligt. Hun har en unik måde at anskue verden. Det er umuligt at erstatte. Det omfang af historier, hun har dækket, er bemærkelsesværdigt, siger han.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx