Af - 31/08-16 11:43; Opdateret: 31/08-16 12:00

Voldtaget kondiløber vågner efter 14 dage i komaVoldtaget kondiløber vågner efter 14 dage i koma

38-årig kvinde fra København har ingen erindring om, hvad der skete, da hun for to uger siden blev overfaldet på en løbetur og ifølge politiets sigtelse blev udsat for fuldbyrdet voldtægt og drabsforsøg.

storybild

I de tidlige morgentimer tirsdag den 16. august blev en 38-årig kvinde, der var var ude at løbe på ydre Østerbroi København, overfaldet og voldtaget. Kvinden blev fundet i et buskads af et familiemedlem omkring klokken 15 samme eftermiddag, bevidstløs og i livsfare. (Billede: scanpix/arkiv)

Den 38-årige kvinde, der for to uger siden blev brutalt overfaldet og voldtaget under en løbetur i de tidlige morgentimer på Østerbro i København, er nu vågnet op efter 14 dage.

Lægerne på Rigshospitalet lagde hende efter det livstruende overfald i kunstigt koma for at give hendes krop og psyke optimale betingelser for at komme sig. Det skriver Bt.dk.

Efterforskerne fra Københavns Politi har af lægerne fået grønt lys til at foretage en nænsom afhøring af kvinden.

Mand fængslet for drabsforsøg og voldtægt mod kondiløber
Mand fængslet for drabsforsøg og voldtægt mod kondiløber

- Det har nu været muligt at afhøre den 38-årige kvinde, og den afhøring fandt sted sent mandag eftermiddag, siger oplyser vicepolitiinspektør Jens Møller Jensen fra afdelingen for personfarlig kriminalitet i Københavns Politi til Bt.dk og tilføjer:

- Jeg kan ikke gå i detaljer med afhøringen, men kvinden har på nuværende tidspunkt ingen erindring om selve hændelsen.

Politiet har anmeldt en 29-årig mand i sagen. Han er sigtet for drabsforsøg og fuldbyrdet voldtægt og er varetægtsfængslet i fire uger. Ifølge politiets sigtelse forsøgte gerningsmanden af kvæle den 38-årige kvinde med en snor om halsen.
Selv om kvinden intet kan huske fra overfaldet, vil det stadig være muligt at få gerningsmanden dømt, hvis de tekniske beviser – for eksempel DNA – og vidneforklaringer stærke nok.

Anholdt for råt overfald på kondiløber sigtes for drabsforsøg
Anholdt for råt overfald på kondiløber sigtes for drabsforsøg

Den 29-årige mand nægter sig skyldig. Københavns Byret varetægtsfæmngslede ham på baggrund af billeder fra overvågningskameraer og teleoplysninger fra kvindens mobiltelefon, som blev stjålet i forbindelse med det brutale overfald og siden fundet i en busk.

Kvinden blev fundet bevidstløs og med meget lav puls i et buskads ved Sporsløjfen, der ligger ved jernbanen ved Nordhavn og fodboldklubben B93’s træningsanlæg omkring klokken 15 tirsdag den 16. august. Hun begav sig ud på sin løbetur et sted mellem klokken 04.30 og 05.00 samme morgen.

Da kvinden ikke kom hjem, tog familiemedlemmer ud for at lede efter hende, og om formiddagen kontaktede de politiet. Det var et familiemedlem, der fandt kvinden.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skal du vælge den dyre bilvask i...
bt.dk
United rejste sig efter kæmpe...
bt.dk
Fie Laursen viser sine bryster frem:...
bt.dk
Dansk reality-deltager har fået...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx