Af Ritzau - 27/09-16 14:40

Løkke om LA's ultimatum: Alle kommer til at give sigLøkke om LA's ultimatum: Alle kommer til at give sig

Løkke kalder DI-direktør Karsten Dybvads opfordring til LA om at bakke ned i topskattekrig for "kloge ord".

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen fastslår - med egne ord ret banalt - at ingen partier har 90 mandater. Derfor må alle bøje sig mod hinanden for at indgå en 2025-aftale. (Billede: Scanpix/Jens Astrup)

- Ingen har et flertal alene. Derfor må man bøje sig mod hinanden, hvis vi skal lave en 2025-plan. Det er i virkeligheden ret banalt.

Sådan lyder det fra statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), som dermed igen gør det klart, at LA-leder Anders Samuelsen ikke kommer igennem med sit ultimatum om at sænke topskatten med fem procentpoint for alle topskatteydere.

Lars Løkke Rasmussen henviser til, at Dansk Folkeparti har sagt nej til LA's topskattekrav. Dermed er der ganske enkelt ikke flertal for det.

- Der er ikke noget nyt i den diskussion. Man kan se på positionerne i Folketinget, og så kan man vælge, om man vil blive stående der. Eller om vi skal til at tale om nogle andre ting.

- Det er den dagsorden, jeg har forsøgt at sætte i dag. Nemlig, at Danmark har brug for noget mere vækst. Skaber vi ikke det, så vil vi stille og roligt tabe velstand til vores svenske kolleger og i forhold til vores tyske naboer. Det er det, der står på spil, siger Løkke.

Han kalder DI-direktør Karsten Dybvads udmelding i dagens Berlingske om, at Samuelsen bør undlade politisk tumult og i stedet gå åbent til forhandlingsbordet for "kloge ord".

Spørgsmål: Du har ikke flertal for din plan. Hvis du for en relativt lille pose penge kan få Samuelsen til at stemme for planen, hvorfor gør du så ikke det?

- Det her handler ikke om en lille pose penge. Det handler om, hvorvidt der kan tilvejebringes 90 mandater.

- Og så står der noget andet på spil for mig. Hvis man som Socialdemokraterne vælger at sidde på hænderne og nøjes med at bruge de penge, vi allerede har skaffet, så kommer vi til at mangle penge.

- Så har vi ikke råd til at foretage flere investeringer ud over dem, vi allerede har planlagt. Så bliver der ikke råd til at udvikle velfærdssamfundet, som danskerne har en forventning om.

- Og værst af alt, så vil vi danskere opleve, at vi langsomt glider tilbage, når vi spejler os i tilsvarende svenske og tyske familier.

- Det bliver ikke løst ved en lille topskatteøvelse, siger Løkke.

Spørgsmål: Skal Samuelsen droppe sit ultimative krav for at få en 2025-aftale på plads?

- Når vi er færdige med en aftale, så vil det være en aftale, hvor ingen får deres vilje 100 procent. Det siger næsten sig selv. Der er ingen, der har mandater nok, til at de kan sætte deres fulde vilje igennem. Heller ikke mig, siger Lars Løkke Rasmussen.

Spørgsmål: Bør du ikke sige til Samuelsen, at han må gøre op med sig selv, om vi skal have valg eller en aftale?

- Det giver mening nu at fortsætte drøftelserne med partierne for at afdække deres ambitionsniveau. Det er også derfor, jeg i dag prøver at tage fat i Socialdemokratiet og spørge, hvad er det egentligt I har gang i? En plan uden indhold?

- Så håber og tror jeg på, at der kommer et forløb, hvor vi til sidst har en god og robust aftale, siger Lars Løkke Rasmussen.

LÆS OGSÅ: Før 2025-møder: Løkke i usædvanlig hård kritik af S-plan

LÆS OGSÅ: Sass: Løkke lader sig ydmyge af Samuelsen

LÆS OGSÅ: Røde partier får ingen kontanthjælpsløfter fra S

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Tragedie: Ung mand død i ulykke på...
bt.dk
TV 2-vært efter Yahya-stunt på live...
bt.dk
Mand trak kniv i supermarked: Kan du...
bt.dk
Læserne om Støjbergs...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx