Af David Andersen - 29/04-15 22:44

Forsvarets lagre bugner af bh'erForsvarets lagre bugner af bh'er

Forsvaret har 16.000 sports-bh'er og 40.000 hvide par underbukser på lager, skriver Politiken.

storybild

Behovet for BH'er i militæret er tilsyneladende blevet overvurderet. (Modelfoto: Open Source/Google)

Forsvarets lagre styres ikke tilstrækkelig økonomisk effektivt, og forsvaret mangler et samlet grundlag, som beskriver formålet med lagrene og de behov, de skal dække, skriver Politiken torsdag.
Det konkluderer Rigsrevisionen i en ny beretning, efter at revisionen har analyseret forsvarets lagerstyring gennem 2014.

Forsvaret søger den næste Lisbeth Salander: Er det dig?
Forsvaret søger den næste Lisbeth Salander: Er det dig?

Eksempelvis har forsvaret over de seneste par år indkøbt 16.000 hvide sports-bh’er for cirka 1,6 millioner kroner og 40.000 par hvide underbukser, selv om der er lagerdækning til mere end 25 år.

Af det seneste forsvarsforlig fremgår det ellers, at forsvaret skal have en indkøbspolitik, som kan mindske lagrene, og at forsvaret kan høste betydelige gevinster ved at reducere indkøb og lagerbeholdninger. Men trods en række initiativer til at opnå besparelser, er det Rigsrevisionens vurdering, at de endnu ikke i større omfang har bidraget til at reducere lagrene.

Forsvaret forbereder sig på nye og stærkere fjender
Forsvaret forbereder sig på nye og stærkere fjender

På Forsvarsministeriets Materiel- og Indkøbsstyrelses (FMI) hovedlager, Lager Danmark, har 69 procent af lagerbeholdningen stået ubrugt hen i mindst 2 år, og der er indkøbt materiel, hvor der i forvejen er dækning til mere end 5 og 10 års forbrug.
FMI har i 2013 købt ind for 1,7 milliarder kroner, hvor af godt 531 millioner kroner er gået til materiel, som forsvaret i forvejen har til mere end 2 års forbrug af, eller som der slet ikke har været noget forbrug af.

Soldater erklæres uegnede: Det danske forsvar har huller i tænderne
Soldater erklæres uegnede: Det danske forsvar har huller i tænderne

Beretningen har medført skarp kritik fra Statsrevisorerne, som finder, at forsvarets styring af lagrene ikke har været effektiv på grund af 'ledelsesmæssigt svigt'.
Det er utilfredsstillende, siger formanden for Statsrevisorerne, Peder Larsen.

- Der er i den grad en overopfyldning af lagrene og i mange tilfælde langt ud over alle rimelige grænser. Det burde ikke finde sted. Det er uprofessionelt, at man ikke bruger de styringsfaciliteter, man har, og når det ikke sker, så er det jo på grund af et ledelsesmæssigt svigt, siger han til Politiken.

LÆS OGSÅ: 'Kvinder i forsvaret tager bedre beslutninger end mænd'

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx