Af David Andersen - 08/11-17 13:48

'Så er der ild i bøssen': Homoseksuel byrådskandidat udsat for hatecrime 'Så er der ild i bøssen': Homoseksuel byrådskandidat udsat for hatecrime

Det forestående lokalvalg har fået en dyster undertone i Aabenraa. hvor gerningsmænd har afbrændt homoseksuel kandidats valgplakat.

storybild

18-årige Jonas Haase har været i mediernes søgelys siden starten af valgkampen til årets kommunalvalg.

I første omgang fordi, han er valgets alleryngste kandidat, og først lige har fået stemmeret selv. Men nu får han opmærksomhed af en anderledes dyster årsag: Han udsættes for rendyrket hetz på grund af sin seksuelle orientering.

Det skriver JV.dk.

Jonas Haase er åben omkring sin homoseksualitet, og har for nylig meldt ud, at han ikke kun stiller op for sit parti, Socialdemokratiet, men også for LGBT-miljøet.

Men åbenheden er ikke faldet i alles smag, og nu er flere af hans valgplakater blevet raget ned. Ukendte gerningsmænd har endda optaget en video af, at de brænder en af hans valgplakater, mens de kommer med nedladende kommentarer om ham.

'Så er der ild i bøssen', hører man en mand udbryde.

'Han brænder hurtigt', bliver der også sagt.

»Man bliver da trist over, at folk brænder plakater med ens ansigt på af. Ikke mange unge træder frem som homoseksuelle, så det er da ærgerligt, at man skal udsættes for sådan noget, når man endelig har taget skridtet«, siger Jonas Haase til JV.dk.

»Min klare teori er, at hærværket er rettet mod mig personligt og mod min seksuelle orientering«, siger socialdemokraten.

Politiet bekræfter over for avisen, at man har modtaget en anmeldelse på sagen, og nu vil tage stilling til, om det skal efterforskes som almindeligt hærværk eller en hatecrime.

Jonas Haase har meldt ud, at han ikke lader sig skræmme, men ufortrødent fortsætter sin valgkamp.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Peter Madsens forsvarer: Det foregik...
bt.dk
Kim blev ulovligt undersøgt af en...
bt.dk
Åh nej! Nyt snevejr på vej mod Danmark
bt.dk
Sexpiger, afpresning og misbrug af 50...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx