Af - 31/05-17 10:35

Efter enorme problemer: Nu er der godt nyt til 17-årige, der vil have kørekortEfter enorme problemer: Nu er der godt nyt til 17-årige, der vil have kørekort

De store problemer med kørekort til 17-årige skulle være løst snart, siger Rigspolitiet.

storybild

Siden det blev indført, at 17-årige kan tage kørekort har der været enorm ventetid på at komme til køreprøve - især øst for Storebælt.

Men det skulle ifølge Rigspolitiets nyeste plan snart være fortid. I en pressemeddelelse onsdag lyder det, at man vil tilføre flere prøvesagkyndige, så man kan sænke ventetiden.

'Det er Rigspolitiets målsætning, at ventetiden bliver nedbragt og er på normalt niveau inden udgangen af dette år,' siger Erik Terp, chef for Rigspolitiets Nationale Færdselscenter.

18-årig bestod køreprøven: Mistede kortet samme dag
18-årig bestod køreprøven: Mistede kortet samme dag

Man vil blandt andet gøre det ved at afholde køreprøver om lørdage. Derudover vil man benytte politiuddannede prøvesagkyndige, som arbejder med andre politiopgaver, til at hjælpe med at nedbringe ventetiderne. Også pensionerede prøvesagkyndige politifolk ansættes som vikarer, og så låner politiet ni prøvesagkyndige af forsvaret, lyder det. Det vil ske i løbet af efteråret.

Hos Dansk Kørelærer-Union ser man positivt på dagens nyhed fra Rigspolitiet.

»Vores umiddelbare tanke er, at det er positivt, at Rigspolitiet og ministerierne langt om længe har indset, at det er et stort problem, og at der sker noget,« siger landsformand for Dansk Kørerlærer-Union, René Arnt, til BT og fortsætter:

Ups! Dansk milliardær kørte forbi politiet med 212 km/t
Ups! Dansk milliardær kørte forbi politiet med 212 km/t

»Vi forventer, at Rigspolitiet vil sikre en ventetid på ikke mere end 14 kontordage. Det har de af flere omgange udtalt som værende en rimelig ventetid. Så det forventer vi, er det, de mener, når de snakker om normaliserede forhold.«

Der er ifølge Rigspolitiet også en anden årsag til de mange ventetider. Nemlig at høje dumpeprocenter skaber en flaskehals i systemet.

'Gentagelser er spild af alles tid, penge og kræfter- ikke mindst elevernes. Det er derfor vigtigt, at elever først kommer op til prøve, når de er klar.'

LISTE: Her er de 20 FEDESTE ting ved at være fra Jylland
LISTE: Her er de 20 FEDESTE ting ved at være fra Jylland

Dette er Dansk Kørerlærer-Union enig i.

»Vi har altid delt myndighedernes opfattelse af, at der er nogle køreskoler, som ikke forstår at gøre eleverne tilstrækkeligt klar til prøverne. Vi medvirker meget gerne til initiativer for at kigge på udfordringerne i branchen,« lyder det fra René Arnt.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mindst ni personer dræbt i Canada...
bt.dk
Professor: Overhængende fare for...
bt.dk
Jackson-familien er dybt bekymret for...
bt.dk
29-årig tv-kok Matt Campbell død...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx