Af - 13/10-16 18:17

Linse Kesslers hund har siddet på dødsgangen i 16 månederLinse Kesslers hund har siddet på dødsgangen i 16 måneder

Linse må ikke se sin hund Nugga, der er mistænkt for at være ulovlig og har siddet indspærret i 16 måneder.

storybild

Når Linse Kessler toner frem på tv-skærme og sociale medier, så sker det ofte i selskab med hendes to elskede hunde, Chino og Jytte.

Men Linse ejer i virkeligheden tre hunde, den sidste har seerne dog aldrig fået lov til at stifte bekendtskab med, for labrador-blandingen Nugga har siddet indespærret de sidste 16 måneder på et internat, fordi politiet mener, den indeholder en ulovlig race.

Frigg og Marley har siddet i et bur i 766 dage
Frigg og Marley har siddet i et bur i 766 dage

- Jeg må ikke få at vide, hvor han er henne, så jeg har ikke kunne besøge ham og se, om han har det godt. Men jeg kan godt regne ud, at han ikke er tryg og glad, når han har siddet i et bur så længe, siger Linse Kessler til Metroxpress.

Sagen startede i maj 2015, hvor politiet konfiskerede Nugga fra den oprindelige ejer. Men ejeren døde i april 2016, og hans sidste ønske var, at kampen for Nuggas liv skulle føres til ende, hvilket fik Linse til adoptere hunden.

Danmark afliver en ‘ulovlig’ hund hver fjerde dag
Danmark afliver en ‘ulovlig’ hund hver fjerde dag

Derfor skal hun i landsretten i marts 2017, hvor en dommer skal tage stilling til, om Nugga skal aflives. Men som Metroxpress tidligere har beskrevet, så er der i hundeloven omvendt bevisbyrde i racesager, og Linse er helt bevidst om, at det derfor kan blive svært at få Nugga hjem.

- Jeg ved godt, at det kan blive helt umuligt at bevise, men jeg tror på det. Jeg SKAL tro på det, siger Linse, der kalder lovens indretning for 'gak-gak'.

- Du har jo ingen mulighed for at vide eller bevise, hvilken oldefar en blandingshund har. Og det er sgu ikke hundens skyld. Det er jo vanvittigt, at den skal slås ihjel på grund af det, siger Linse Kessler til Metroxpress.

Linse Kessler: 'Min mor er alvorligt syg'
Linse Kessler: 'Min mor er alvorligt syg'

Kører 'ulovlige' hunde til Sverige hver 14. dag

I et afsnit af 'Familien fra Bryggen' så seerne med, da Linse smuglede en 'ulovlig' hund til Sverige, og det er ikke noget, hun har tænkt sig at stoppe med.

For det er ofte den eneste mulighed, hvis hunden skal undgå at blive aflivet af myndighederne.

- Vi har lige sendt en staffordshire bull terrier til Sverige. Det er den samme race som min hund Chino, men en dyrlæge havde sagt til ejeren, at hunden var for stor i det, og at han ville blive taget, hvis politiet så ham. Ejeren gik i panik og skrev til mig, at hun selvfølgelig ikke kunne bevise hundens uskyld, og derfor kørte vi ham til Sverige, hvor han nu har fået et nyt kærligt hjem, siger Linse Kessler, der vuderer det er noget der sker omkring hver 14. dag.

Dyrlæger: Derfor skal du IKKE købe en hund med flad snude
Dyrlæger: Derfor skal du IKKE købe en hund med flad snude

Du synes ikke, det er forkert at gøre, når nu loven er, som den er?

- Jeg synes det er fantastisk, når vi hjælper ulovlige hunde til Sverige, lyder det fra Linse, der har fundet et lille hul i loven.

- Det er ulovligt, men det er ikke strafbart. Jeg har fundet et lille 'Linse-hul' i loven. I stedet for at sidde i fængsel, er jeg begyndt at finde små Linse-huller, siger Linse med et stort grin.

Hun understreger, at hun mener Danmark bør have en form for hundelovgivning, men det skal ikke være, som den er i dag.

- Hundeloven skal ikke forsvinde, for vi er nødt til at beskytte hundene. Men politikerne er nødt til at finde på noget andet, end den der er i dag, siger Linse.


LÆS OGSÅ: Undersøgelse: Chihuahuas er mere aggressive end kamphunde

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx