Af - 26/09-16 12:06; Opdateret: 26/09-16 15:23

Derfor fik ilden fat i badehotellet: 'Det var en voldsom brand'Derfor fik ilden fat i badehotellet: 'Det var en voldsom brand'

Lederen af brandslukningsarbejdet ved det nu nedbrændte Badehotel ved Svinkløv Strand fortæller, hvordan det kunne gå så galt.

storybild

Svinkløv badehotel er natten til d. 26. september brændt ned til grunden. Svinkløv badehotel blev bygget i 1925 og var Danmarks største træhus. (Foto: Benny Lind/Scanpix 2016). (Foto: /Scanpix 2016) (Billede: Scanpix)

Røgen stiger mandag kort før middag stadig op fra resterne af det ikoniske Svinkløv Badehotel, kendt fra TV2s serie Badehotellet.

Klitterne er sorte af sod, havemøblerne står askede tilbage og varmen stråler op ved selve hotellet, hvor den udbrændte kælder er det eneste synlige bevis på det prægtige hotel, som indtil klokken ti minutter i 1 i nat tronede op over klitterne mindre end 200 meter fra Vesterhavet.

Få meter fra røgen, mellem beredskabsstyrelsen mange køretøjer, går holdleder Erik Hermansen og koordinerer den sidste brandslukning.

- Branden opstod i kælderen klokken 1 i nat. Den har sandsynligvis spredt sig gennem nogle ventilationskanaler op til tagetagen, siger han.

Selvom hotellet er opført i 1925 er det blevet løbende opdtateret med hensyn til brandsikring, forklarer han.

- Det er et træhus af en vis alder, men det er brandsikret i nyere tid, så det er en voldsom brand. Det er sort uheld, siger han, mens røgen stiger op bag ham.

Lidt længere nede i klitterne, står Lars Enevold Pedersen, der er direktør i turistorganisationen Visit Nordjylland, og forsøger at begribe konsekvenserne af det forkullede hotel.

- Det her hotel er - eller var - et enormt vigtigt ikon for nordjysk turisme. Det indrammer hele essensen af det vi står for heroppe. Smuk natur, ro, kvalitet og autencitet, så det er et stort tab, siger han.

Han bor selv 20 km længere oppe langs kysten og kommer på hotellet et par gange om året.

- Man bliver da ked af det. Det var jo et sted vi var meget stolte af. Det var unikt, og ikke noget vi bare vil kunne kopiere.

Svinkløv Badehotel var Danmarks største træbygning.


Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx