19/07-17 16:21; Opdateret: 19/07-17 16:53

Politi udvider og forlænger visitationszone i AarhusPoliti udvider og forlænger visitationszone i Aarhus

Der er foretaget over 200 visitationer i visitationszone i Aarhus Vest. Zonen bliver nu udvidet til Tilst.

storybild

Aarhus. Østjyllands Politi forlænger visitationszonen i Aarhus Vest frem til 18. august. Samtidig bliver zonen udvidet til også at omfatte Tilst.

Det oplyser politiet i en pressemeddelelse.

Visitationszonen blev oprettet efter flere skudepisoder i Aarhus 25. juni og var i første omgang sat til at vare til 24. juli.

I områderne kan politiet stikprøvevis kropsvisitere og undersøge tøj og genstande for at kontrollere, om nogen har våben på sig.

- Vi har foretaget over 200 visitationer i den nuværende visitationszone og kun fundet enkelte stik- og slagvåben, og det ser jeg som et udtryk for, at de kriminelle har forstået budskabet.

- Derfor giver det også god mening at udvide visitationszone til Tilst-området, som et klart signal til de bandemedlemmer og andre kriminelle, der opholder sig der, siger politiinspektør Lau Thygesen i meddelelsen.

I nord går zonen nu op til Tilst, i øst strækker den sig til Åbyhøj og mod syd og vest strækker den sig til Brabrand.

Politiet er også rykket midlertidigt til Tilst med en mobil politistation, der i form af en stor hvid lastbil holder parkeret på Langkærvej. Den er endnu et tiltag i bekæmpelsen af bandekonflikten.

- Vi har de seneste uger set, at flere bandemedlemmer har flyttet deres aktiviteter fra Bispehaven til Tilst.

- Når banderne flytter sig, så flytter vi selvfølgelig med, og derfor har vi været en del til stede i Tilst den senere tid med ekstra patruljer, siger Lau Thygesen.

Politikommissær Gert Bisgaard fra Østjyllands Politi forklarer, at den rullende politistation skal gøre politiet mere synligt i området.

- I første omgang er den tiltænkt som et udgangspunkt, hvor vi kan få dialog med de unge mennesker herude, så der er et alternativ til at hænge ud med bandegrupperingerne.

- Der vil være politi til stede, som kan gå ud herfra. Det er lettere at få dialog, når man er ude blandt folk, siger politikommissæren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Forsker: Disse jobs forsvinder i...
bt.dk
Sådan slipper du af med hudorme og...
bt.dk
Millioner på spil: Kreditorer jagter...
bt.dk
Nu vender vejret: 18 grader og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx