Af Katrine Frederikke Wandrup - 03/10-17 17:17

24-årige Nikolai har sin egen zoo: Sådan vil han blive størst i Europa24-årige Nikolai har sin egen zoo: Sådan vil han blive størst i Europa

Nikolai Ankergreen valgte for to år siden at vende hjem til familiens zoo og løfte arven, efter hans far døde af kræft. Nu udvikler han et spil, hvor overskuddet skal hjælpe stedet med at blive det største rescue center i Europa.

storybild

24-årige Nikolai Ankergreen. (Billede: Privat foto)

Odsherred Zoo Rescue ligger ved byen Asnæs i Odsherred på Sjælland. Sammen med sin mor kører 24-årige Nikolai Ankergreen stedet. Det har han gjort i to år, siden hans far døde af kræft.

Dengang arbejdede han som spilprogrammør for et større dansk firma, men da faderen døde, var Nikolai Ankergreen ikke i tvivl om, hvad han skulle gøre.

»Zooen var en stor og vigtig ting for mine forældre, og da min far døde, kunne jeg mærke, hvor vigtig den også var for mig. Derfor vendte jeg hjem og hjalp til som dyrepasser. Vi manglede kræfter, og derfor passede jeg dyr om dagen og lavede spil om natten,« fortæller han til metroxpress.

I zooen er der over 600 dyr, og arterne spænder fra lemurer og capuchinaber til kameler og losser.

Lazy weekend monkey #zoo#rescue#danish#denmark#monkey#animal#gamedev#nikoanker

Et opslag delt af Nikolai Ankergren (@nikoanker) den

Overskud til velgørenhed

Hurtigt kom Nikolai Ankergreen på idéen om at udvikle et spil, hvis overskud skal hjælpe zooen med at blive det største rescue center i Europa. Spillet er en videreudvikling på de populære banespil Subway Surfers og Temple Run, som er nogle af de mest downloadede mobilspil nogensinde.

Men det undrede ham, at man ikke kunne spille sammen med sine venner. Derfor satte han sig for at lave det selv. Men i stedet for, at figuren i spillet løber i et aztekertempel eller på jernbanespor, løber den i Nikolai Ankergreens spil inde i Odsherred Zoo Rescue, hvor man kan spille mod dine venner.

Spillet er designet, så temaet kan ændres. På den måde kan det bruges til at støtte forskellige projekter i hele verden, og udgangspunktet er, at hele overskuddet skal gå til velgørenhed.

For Nikolai Ankergreen var spillet en naturlig forlængelse af hans arbejde i zooen.

»Tanken var, at jeg skulle tilbage i zooen på længere sigt. Jeg ville arbejde i en stor virksomhed i 10 år eller sådan noget først, men så skete livet, og nu er jeg her,« siger han.

Ung iværksætter

Driften har han altid haft. Allerede som 16-årig startede han op som iværksætter, hvor han åbnede en aftenskole for unge, hvor han lærte dem at lave spil. Pengene fik han fra kommunen, som også gav ham lokaler og en computer at arbejde på.

»Jeg har altid været typen, der gik efter bolden, selv om mange dengang tvivlede på, at det kunne lade sig gøre, når jeg var så ung. Folk troede, jeg var en fantast,« siger han.

De fleste af teenageårene brugte Nikolai på at arbejde og udvikle spil, og han droppede ud af gymnasiet i begyndelsen af 2.g, da virksomheden udviklede sig. Nogle år efter blev han headhuntet af en virksomhed, hvor han arbejdede, indtil faderen døde.

»Jeg har opsøgt og fået muligheder tidligt, og det har givet resultater,« fortæller han.

En spilvirksomhed har i dag fattet interesse for Nikolai Ankergreen, og derfor rejser han nu rundt i hele verden til spilmesser, hvor han præsenterer sin idé. Han har også over 75.000 følgere på Instagram samt sin egen Youtube-kanal, hvor han fortæller om hverdagen i zooen, der årligt har mere end 40.000 besøgende.

Freja #from#the#zoo#and#rescue#center#denmark#danish#gamedev#for#charity#niko#nikoanker#cat

Et opslag delt af Nikolai Ankergren (@nikoanker) den

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dronningen rejser væk på ferie
bt.dk
Børnehave lukket ned: Én voksen...
bt.dk
FCK færdige i Europa League: Én mand...
bt.dk
Axelsen kæmper mod tiden: Nu afgøres...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx