Af Niels Pedersen - 05/01-18 20:00

Syg 60-årig førtidspensionist tjekkede sin telefon i bilen – så brød han fuldstændig sammenSyg 60-årig førtidspensionist tjekkede sin telefon i bilen – så brød han fuldstændig sammen

Det han så, fik ham til at græde af glæde

storybild

En førtidspensionist i 60'erne vandt næsten to millioner kroner i Eurojackpot - og pengene faldt på et meget tørt sted for den lykkelige vinder.

Hans mor var død kort før jul og selv kæmpede han som førtidspensionist med både sygdom og økonomiske problemer. Men pludselig tilsmilede heldet endelig manden, som er i 60'erne og fra Halsnæs Kommune, som nu kan kalde sig Lotto-millionær efter at have vundet en tredjepræmie i Eurojackpot.

Han vandt allerede million-gevinsten ved trækningen 29. december, men siden morens død, havde han haft så meget andet at se til, at han ikke tjekkede tallene på nettet, som han ellers plejer. Derfor var mandens overraskelse stor, da han fik sin kupon tjekket i en kiosk.

»Da jeg indleverede kuponerne, sagde damen i kiosken, at der var en gevinst på over 9.999 kroner på min kupon, så jeg var nødt til at gå i banken. I det samme så jeg sådan et papskilt, hvor der stod, at nogen havde vundet 1.872.819 kroner netop i den kiosk. Jeg sagde til hende for sjov, at det da gerne måtte være den gevinst, der var min. Det grinede vi lidt af. Da min bror og jeg kom ud i bilen, tjekkede vi tallene på min telefon. Så begyndte jeg simpelthen at tude af glæde,« siger den lykkelige vinder, som ønsker at være anonym, til Danske Spil.

Siden han på grund af flere blodpropper måtte gå på førtidspension, har han haft svært ved at få pengene til at række - ikke mindst i den dyre juletid. Derfor faldt den store Eurojackpot-gevinst på et endog meget tørt sted.

»Når man er syg og førtidspensionist så har man bare ikke særlig meget at rutte med. Og jeg har børn og børnebørn, der skulle have julegaver og alt det andet, der hører julen til. Så jeg har hutlet mig igennem og været nødsaget til at optage nogle dumme dyre lån. Oveni måtte jeg skubbe betalingen af huslejen. Så jeg var virkelig på røven. Ja. Undskyld mit sprog,« siger manden, som har en Lotto-klub sammen med familien, men beholder størstedelen af gevinsten selv, idet han har lagt de største indskud.

Den nyslåede millionær var ikke i tvivl om, at han først og fremmest ville få styr på økonomien ved at betale sine lån ud og indbetale den husleje, han var bagud med.

»Det letter virkelig en sten fra mit hjerte. Det er jo en helt ny virkelighed og et helt nyt liv, jeg går ind til nu. Jeg er sikker på, at min mor sidder deroppe og smiler. Hun har støttet mig så meget gennem tiden. Så nu kan hun også hvile i fred med tanken om, at det nok skal gå,« siger han.

Idet han har gangbesvær, drømmer manden om at skifte sin lejebolig på anden sal ud med en andelslejlighed i stuen, så han slipper for de mange trapper. Men også resten af familien skal nyde godt af, at han har vundet den store gevinst.

»Og så skal jeg forkæle mine børn og børnebørn. Mit ældste barnebarn skal konfirmeres indenfor de næste par år, så nu kan vi være sikre på, at han får en ordentlig fest. Og så skal jeg nok have en vaskemaskine og en tørretumbler,« den lykke lige Eurojackpot-vinder.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Øresundsforbindelsen måtte lukke...
bt.dk
Stor mystik om dødsfald: Sådan var...
bt.dk
Flere biler i voldsomt trafikuheld:...
bt.dk
Chefforhandler med overraskende nyt:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx