16/02-14 08:29

Nye oplysninger sår tvivl om Løkkes forklaring i GGGI-sagenNye oplysninger sår tvivl om Løkkes forklaring i GGGI-sagen

Mødereferat viser, at Venstres formand ikke svarede korrekt i sag om rejseregler, mener DF og Enhedslisten.

storybild

(Billede: Polfoto)

Venstre-formand, Lars Løkke Rasmussen (V), og den øvrige bestyrelse i GGGI fik allerede i januar 2013 en klar opfordring til at granske rejsereglerne i den sydkoreanske klimaorganisation, skriver Jyllands-Posten.

Anbefalingen kom fra GGGI's finansdirektør, som på et bestyrelsesmøde - ledet af Lars Løkke Rasmussen - redegjorde for et storstilet projekt, der ville koste næsten to millioner kroner.

Voldsom skattefri lønfest i Løkkes klima-fond
Voldsom skattefri lønfest i Løkkes klima-fond

80 procent af pengene skulle bruges på rejser, oplyste finansdirektøren ifølge mødereferatet. Det var derfor "afgørende" at tage fat på organisationens rejsepolitikker og -procedurer, påpegede han.

Alligevel gik der omkring et halvt år, før Venstre-formanden fik ændret rejsereglerne, der gjaldt for ham selv som GGGI-formand.

De gav ham ret til at rejse på flyenes dyreste sæder - 1. klasse - hvilket skete på ni rejser til en samlet pris på 775.000 kroner.

De nye dokumenter sår tvivl om Løkkes forklaring, som han gav på et timelangt pressemøde i efteråret. Her blev han spurgt til et mystisk memorandum fra GGGI dateret 27. december 2012, hvor GGGI-formandens ret til at flyve på 1. klasse stod nævnt.

Løkke vil kun tale om fremtidige bonuspoint i GGGI
Løkke vil kun tale om fremtidige bonuspoint i GGGI

Men det dokument havde Løkke ingen "historisk viden om".

- I sommer bliver rejsereglerne downgradet - hvis man kan bruge det udtryk - og gjort mere skandinaviske. Før det tidspunkt har jeg ikke personligt været involveret i nogen diskussion om rejseregler, sagde Løkke.

Han supplerede: "Jeg har ikke været involveret i en diskussion om, at nu skal vi have nogle nye eller anderledes rejseregler."

Rasmus Helveg stopper i GGGI-bestyrelse
Rasmus Helveg stopper i GGGI-bestyrelse

Forelagt de nye oplysninger konkluderer Dansk Folkeparti, at Løkke ikke har svaret korrekt på alle spørgsmål, der er stillet i sagen, mens socialdemokraternes Pernille Rosenkrantz-Theil kalder Løkkes udsagn på pressemødet for "decideret forkert".

Lars Løkke Rasmussen har ikke ønsket at udtale sig om sagen til Jyllands-Posten.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Madskolen: Derfor skal du ikke være...
bt.dk
Sportsdirektør om racisme-bemærkning:...
bt.dk
Voldsomt overfald: 23-årig kvinde...
bt.dk
Medie: Sådan var Aviciis sidste dage...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx