Af - 09/09-16 13:46

Sådan får du den optimale brandertSådan får du den optimale brandert

Rusturen nærmer sig for de kommende studerende, hvilket også betyder øl, drinks og shots i lange baner. Læs her, hvordan du undgår blackout og dum opførsel.

Bildstrecke im Grossformat »

Matematikcentret har udregnet, hvor mange genstande du skal drikke i timen for at opretholde en promille på 0,55.

Lege, dans og en masse alkohol. Det plejer at være aktiviteterne på rusturene, der skal ryste de nye studiekammerater sammen. Men hvordan undgår man at blive så fuld, at man næste dag skal høre på pinlige historier om ens opførsel aftenen før?

Det kan du nu få svaret på. Matematikcentret, som tilbyder gratis lektiehjælp i matematik, har nemlig regnet på, hvordan du opnår en god brandert

Matematikcenter har taget udgangspunkt i, at den optimale festpromille siges at være er 0,55, og deres udregninger passer på en mand, der vejer 70 kg.

For at få din promille op på 0,55, skal du til at starte med indtage 2,25 genstande. Det svarer til, at du drikker to glas vin og en sjat af et tredje glas. Er du mere til øl, skal du drikke to øl og en fjerdedel af den tredje øl.

Stefan snød en hel by: Jeg hoppede rundt på scenen og sprøjtede champagne
Stefan snød en hel by: Jeg hoppede rundt på scenen og sprøjtede champagne

Herefter skal du sørge for at holde promillen ved lige. Matematikcentret har udregnet, at din promille falder med 0,15 hver time, og for at holde promillen oppe, skal der derfor indtages, hvad der svarer til 7,35 gram alkohol per time.

Eftersom der er 12 gram alkohol i én genstand, skal drikke lidt mere end en halv genstand i timen for at opretholde branderten.

Regeringens 2025-plan rammer 96.000 børnefamilier
Regeringens 2025-plan rammer 96.000 børnefamilier

Klik her eller klik dig gennem billedegalleriet, hvis du vil se, de matematiske formler, som Matematikcenter har brugt for at komme frem til deres resultat.

- Vi har regnet på det her, fordi vi gerne vil bidrage til, at folk får en god oplevelse, når de eksempelvis starter på studiet. Det er så ærgerligt, hvis man får drukket for meget. Festen bliver bare federe, hvis man drikker med måde, siger Amanda Qvesel fra Matematikcenter.

LÆS OGSÅ: Victoria Beckham afslører: 'Jeg var fuld da jeg forelskede mig i David'

LÆS OGSÅ: E-sport hitter: Elever jager drømmen om gaming på fuld tid

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx