22/07-17 15:48

Gejsten er høj hos danske gamere på vej mod ny major-sejrGejsten er høj hos danske gamere på vej mod ny major-sejr

Det danske e-sportshold Astralis er i semifinalen i en stor turnering, hvor der spilles om en million dollar.

storybild

Det danske hold Astralis vandt i januar ELeague major-finalen i computerspillet Counter-Strike i USA og dermed cirka 3,5 millioner kroner. Nu er de tæt på endnu en major-sejr. Scanpix/Kevin C. Cox/arkiv

Krakow. Efter at have slået storfavoritten ud af en stor Counter-Strike-turnering i Polen fredag er troen på endnu en vigtig turneringssejr blevet større hos det danske hold Astralis.

Det danske hold vandt fredag over tyskejede SK Gaming, der ligger øverst på verdensranglisten, og det sendte danskerne i semifinalen i major-turneringen, der spilles i Polen lørdag eftermiddag.

Den danske anfører Lukas "gla1ve" Rossander fortæller, at fredagens kamp var svær og lidt af en overraskelse.

- Det giver gejst og blod på tanden til at gå hele vejen. Men vi ved godt, at det ikke er sat endnu, selv om vi slog verdens bedste hold i går, siger Counter-Strike-spilleren.

Major-turneringen er en af to om året, og det danske hold er nu tæt på at gentage succesen fra januar i år, hvor holdet vandt major-turneringen i Atlanta i USA.

Ifølge Lukas "gla1ve" Rossander er flere end 13.000 på plads i Polen for at følge kampen i skydespillet. Holdet møder Gambit, som tidligere fredag slog svenske FNATIC.

- På papiret er vi favoritter, men de har ikke tabt en eneste kamp i den turnering, vi er i nu. Så de har spillet utrolig godt og har meget selvtillid. Så det bliver en svær kamp.

- De er fra Rusland, Kasakhstan og Ukraine, så de kommer til at have mange af de polske fans med sig, siger gameren.

I turneringen i Krakow spilles der om en million dollar - svarende til knap 6,4 millioner kroner.

Det danske hold hentede da også en stor præmie hjem, da de vandt major-turneringen i Atlanta. Her lød pengeposen på 500.000 dollar.

- En major går man meget op i både på grund af pengepræmier og prestigen.

- Men når man sidder og spiller, så tænker man ikke så meget på pengene, men bagefter tænker man, at det er luksus, siger Lukas "gla1ve" Rossander.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Mor bakker op om udskældt rektor: Jeg...
bt.dk
DMI udvider varsel: Risiko for...
bt.dk
Har du set sådan én før? Mystisk...
bt.dk
FCK-profil med overraskende...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx