Af Ritzau - 04/10-16 15:21

Kommentatorer: Løkke viser ikke vejen til 2025-aftaleKommentatorer: Løkke viser ikke vejen til 2025-aftale

Med regeringens varslede boligskattestop er efterårsvalget rykket to skridt frem og et tilbage.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) på talerstolen ved Folketingets åbning 4. oktober. Her annoncerede han et boligskattestop. Det kan både læses som et valgoplæg eller udtryk for, at han tror på en blå 2025-aftale, lyder kommentatorernes vurderinger. (Billede: Scanpix/Liselotte Sabroe)

Midt i forhandlingerne om 2025-planen og diverse blå ultimatummer har statsministeren tirsdag holdt sin åbningstale i folketingssalen.

Heri lægger Lars Løkke Rasmussen (V) op til et nyt boligskattesystem, så "ingen nuværende boligejer vil komme til at betale mere end med de nuværende skatteregler".

Det får de politiske kommentatorer til at drage flere konklusioner.

Først og fremmest vil Løkke gøre sig selv til boligejernes bedste ven. Dermed sætter han sig på støttepartiet De Konservatives absolutte mærkesag.

Det nye system for boligskat og ejendomsvurderinger bliver fremlagt onsdag. Det er tegn på, at Løkke trods store uenigheder tror på en blå 2025-aftale, lyder analysen fra blandt andre Børsens politiske kommentator, Helle Ib:

- Det er kun få uger siden, overvejelsen i regeringen gik på helt at udskyde udspillet i bekymring for, at det ville blive en for stor belastning i tilfælde af valg, skriver hun i Børsen.

Andre iagttagere har den stik modsatte analyse. Fremlæggelsen af et boligskattestop kan nemlig også være et godt afsæt til en valgkamp.

Således skriver politisk kommentator og liberal debattør Jarl Cordua på Facebook:

- Nu forsøger Venstre at rende med boligskatten for næsen af K og S, der ellers har lagt sig i selen på området. Det kan man også rejse med i en eventuel kommende valgkamp.

I sin analyse på Altinget.dk konkluderer politisk kommentator Erik Holstein, at åbningstalen ikke viste konturerne af en farbar vej til et blåt forlig:

- Lars Løkke Rasmussen spillede sine kort efter bedste evne, men det var ikke nok til at generobre dagsordenen og skabe en forstærket tro på, at han også holder åbningstalen næste år.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx