Af Ritzau - 13/11-16 17:13

Mand anmeldte falsk røveri for at redde vens knallertMand anmeldte falsk røveri for at redde vens knallert

Tilbage i 2013 anmeldte en mand et falsk røveri i et supermarked. Han skal nu en måned i fængsel.

storybild

En 33-årig mand anmeldte tilbage i 2013 et falsk røveri for at lokke to betjente væk fra en knallert, som de bevogtede. Nu skal han i fængsel. (Billede: Free/Pressefoto Rigspolitiet)

En 33-årig mand fra Næstved skal 30 dage i fængsel for at have anmeldt et falsk røveri. Det skriver sn.dk.

Det var i julen 2013, at manden ringede til politiet og anmeldte et røveri i et Kiwi-supermarked, der nu er lukket, i Ringstedgade i Næstved.

Men der var intet røveri. Anmeldelsen var en afledningsmanøvre for at få to betjente, der bevogtede en knallert, væk.

Knallerten, som tilhørte en af den 33-åriges venner, skulle beslaglægges, og betjentene så derfor efter den, indtil den kunne blive hentet.

Og den 33-åriges afledningsmanøvre lykkedes. Betjentene blev kaldt væk, og da de kom tilbage var knallerten ingen steder at se.

Men da den nu dømte mand ifølge sn.dk havde brugt sin egen mobiltelefon til opkaldet, kunne politiet let finde frem til ham.

Det var derimod ikke nemt at få forkyndt anklageskriftet for manden. Det lykkedes dog tidligere i år, så en retssag kunne gå i gang. Men da valgte den 33-årige at blive væk fra retsmøderne.

Politiet anholdte derfor manden torsdag morgen klokken 05, hvor han blev sat i detention, indtil retssagen begyndte senere på dagen.

Den 33-årige erkendte sig skyldig. Ud over falsk anmeldelse blev han ifølge sn.dk også dømt for at have kørt påvirket af spiritus på knallert to gange.

Ud over en fængselsstraf blev han også idømt en bøde på 1750 kroner samt frakendt retten til at køre lille knallert i to et halvt år.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Emilie tjener kassen på privat...
bt.dk
Dansk forlystelsespark kåret til...
bt.dk
Historisk guldsmed lukker efter 169 år
bt.dk
Casper satte vild rekord over...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx