Af - 11/05-15 14:33

Hadefuldt havearbejde kan redde dit parforholdHadefuldt havearbejde kan redde dit parforhold

En ny undersøgelse viser, at næsten syv ud af ti danskere hader at arbejde i haven. Dog kan jord under neglene være løsningen på problemer i parforholdet, mener eksperter.

storybild

(Billede: RobotEksperten)

Foråret er over os, og for alle med hus og have betyder det ekstraarbejde i form af græsfrø, der skal strøes og bede, der skal lues.

Pas på flåterne: De er aggressive i varmen og de bider fra sig
Pas på flåterne: De er aggressive i varmen og de bider fra sig

Dog er det langt fra alle haveejere, der elsker at få jord under neglene. I en undersøgelse foretaget af RobotEksperten.dk blandt 2452 danskere, svarer 67 procent, at de 'drømmer om at slippe for havearbejde'. Og det er skidt.

Haven er nemlig det perfekte sted til at gøde forholdet og komme vores partner nærmere. Det mener Coach & Parterapeut Kasper Larsen fra Parterapi-parterapeut.dk:

- Gør man havearbejdet til en sur pligt, suger man glæden og energien ud det. Tager man sig derimod tid til det, kan havearbejde være afstressende og med til at styrke relationen mellem to personer, fordi man snakker sammen, finder fælles værdier, tager beslutninger sammen og i fællesskab finder ud af ting, som kommer begge til gode, siger han til metroxpress.

Pensionist dyrkede pot i haven: Ville have planten identificeret live i radioen
Pensionist dyrkede pot i haven: Ville have planten identificeret live i radioen

Bent Hansen, cand.psyk og psykoterapeut, er enig. Han mener, at havearbejdet kan være befriende og overskudsgivende, fordi man som par har mulighed for at løsrive sig fra nogle af de bindinger, man ellers oplever i hverdagen.

- Sol og frisk luft er bestemt faktorer, der virker, og miljøet i haven kan være med til at løsne op for nogle af de spændinger, vi normalt oplever inden for hjemmets fire vægge. Dog er det vigtigt at understrege, at grundlaget skal være i orden. Begge skal være indstillet på at ville arbejde i haven. Ser den ene det som en sur pligt, løser havearbejde kun problemer på den korte bane, siger Bent Hansen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dårlig stemning i X Factor-studiet:...
bt.dk
Her er Danmarks dyreste lejebolig
bt.dk
'X Factor'-favorit mistede sin far:...
bt.dk
Din soveposition bestemmer din hovedpude
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx