Af - 06/05-15 12:46

Tanja vil forbyde købesex: - Den lykkelige luder findes ikkeTanja vil forbyde købesex: - Den lykkelige luder findes ikke

Den 18. juni hædres 10 ildsjæle med Fællesskabsprisen. Blandt de nominerede er Tanja Rahm, der har skabt et netværk for tidligere prostituerede.

storybild

Tanja Rahm mener, at skal det være ulovligt at have sex med prostituerede i Danmark. (Billede: Privatfoto)

- Mænd skal vide, at de køber en illusion.

Sådan siger 38-årige Tanja Rahm, der er nomineret til Fællesskabsprisen for det store arbejde, hun gør for kvinder, der er kommet ud af prostitutionsmiljøet.

Netværksgruppen, som de kalder sig, blev stiftet i november 2014 og skal fungere som et samlet talerør for kvinderne. Målet er at give kvinderne selvtilliden tilbage, at råbe politikerne op og få gjort sex med prostituerede ulovligt, for Tanja Rahm tror ikke på historien om den lykkelige luder.

- Den køber jeg slet, slet ikke, siger Tanja Rahm, der selv har arbejdet tre år som prostitueret.

- Det, jeg hører fra kvinderne er, at det er noget, man overbeviser sig selv om, imens man er i mijøet. Når de stopper som prostituerede, er det historierne om overgreb og vold, der fortælles.Tog kokain hver dag

Og det er de historier, som også trænger til at ramme medierne, mener Tanja Rahm.

- Jeg vil give dem en stemme, hvor de bliver set som stærke kvinder med en vigtig viden, så folk kan forstå, hvad der sker i prostitution. Hvad man bliver udsat for, hvilke konsekvenser det har, siger Tanja Rahm, der selv har mærket på egen krop, hvad livet som prostitueret gør ved en.

- Jeg var prostitueret fra jeg var 20 til 23 år, og jeg prøvede allerede at komme ud af det efter et halvt år, men man bliver presset af dem, man arbejder for, og man bliver afhængig af pengene. Det er kendetegnende for mange - mig selv inklusive - at jeg begyndte at tage stoffer. Det havde jeg aldrig gjort før, men det sidste år tog jeg kokain hver dag for at kunne holde det ud. Til sidst var jeg så depressiv og selvmordstruet, at det ikke længere var et valg. Jeg var ved at springe ud fra et vindue på tredje sal, fordi jeg ikke kunne holde mit liv ud, forklarer hun.

Og de slemme historier er der mange af. Netværksgruppen har netop nu 18 medlemmer, og det er ikke kun udenlandske kvinder, der handles i Danmark, fastslår hun.

- Folk kan ikke helt forholde sig til, at trafficking også foregår i Danmark og da slet ikke med danske kvinder. Vi har en, som var i prostitution, fordi hendes mand tvang hende ved at true med at stikke af med børnene. En anden dansk kvinde blev handlet til Kina, så de forfærdelige historier er ikke kun med udlændinge.

LÆS OGSÅ: - Jeg har selv været socialt udsat og manglet et skub

LÆS OGSÅ: Broderens død gav Charlotte 776 nye søskende

LÆS OGSÅ: 14 blodpropper og et hjerte af guld: Helle vil bare hjælpe andre

LÆS OGSÅ: 35 mennesker yder unik indsats for Københavns hjemløse

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Vidne i retten: Sådan opførte Peter...
bt.dk
To mænd fyret efter julefrokost i...
bt.dk
Sviende beskyldninger mod prins...
bt.dk
Louis kan ikke li' at få våde hænder...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx