Af - 17/01-14 10:07; Opdateret: 17/01-14 10:53

Her er Helle Thornings hemmelige papirerHer er Helle Thornings hemmelige papirer

Først afviste statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) at udlevere interne dokumenter om Bødskovs Christania-løgn. Kort før dagens samråd fremlægger hun alligevel papirerne.

storybild

Statsminister Helle Thorning-Schmidt fremlægger hemmelige dokumenter i sagen om Bødskovs Christania-løgn. (Billede: Folketinget)

Først sagde hun nej, men nu fremlægger statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) alligevel centrale, interne dokumenter i den højspændte sag om, hvor dybt Thorning selv var involveret eller orienteret om Bødskovs Christania-løgn, der førte til hans fald.

SE THORNINGS HEMMELIGE PAPIRER HER

Thorning kendte til Bødskovs forklaringer
Thorning kendte til Bødskovs forklaringer

Det sker, efter at et flertal uden om regeringen bestående af blå blok og Enhedfslisten har krævet af få indsigt i blandt korrespondancerne mellem Statsministeriet og Justitsministeriet i den penible sag, som også har medført hjemsendelse af Justitsministeriets departementchef og en anden topembedsmand i Justitsministeriet.

Thorning begrunder over retsordfører Pernille Skipper (EL) sin kovending således:

'I lyset af sagens helt ekstraordinære karakter sender jeg til Retsudvalgets orientering vedlagte materiale, som er de bidrag og bemærkninger, som Statsministeriet har modtaget fra Justitsministeriet i sagen i perioden fra den 19. november til og med den 9. december 2013.'

Skipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorie
Skipper: Thorning skal forklare Bødskovs løgnehistorie

'Endvidere vedlægger jeg beredskaber, der er udarbejdet i Statsministeriet til statsministeren om sagen i den pågældende periode, og udkast til mundtlig besvarelse af S 622, der siden blev trukket tilbage,' skriver Thorning.

Statsministeren er ikke juridisk forpligtet til atudlevere de interne dokumenter. Enhedslisten har her til morgen ytret tilfredshed med statsministerens åbenhed i sagen.

Thorning skal i dag klokken 13.00 i samråd om sagen. Her vil den blå opposition og Enhedslisten bore videre i, hvad Thorning helt præcist vidste hvornår om Bødskovs løgn om, at Retsudvalget måtte udskyde et besøg på Christania, fordi Københavns politiditrektør var forhindret i at deltage. Det var han som bekendt ikke.

Thorning kendte til Bødskovs forklaringer
Thorning kendte til Bødskovs forklaringer

Den sande begrundelse var at PET vurderede, at det ville være for farligt for retsudvalget at besøge Christania, ikke mindst fordi Pia Kjærsgaard (DF) var blandt deltagerne.


SE THORNINGS HEMMELIGE PAPIRER HER:

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Flere anholdte efter sammenstød...
bt.dk
Zoologisk Have i København: Uventet...
bt.dk
Nåede at se sit livsværk smuldre: Nu...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx