04/09-17 15:47

Statens selskab vil bruge politi-beviser i banksagStatens selskab vil bruge politi-beviser i banksag

Det er ulovligt, mener advokat for eks-direktør i Ebh Bank om genbrug af politirapporter i erstatningssag.

storybild

I Vestre Landsret har man mandag taget hul på den historisk store retssag om tab i Ebh Bank. Først var der aftalt 102 retsmøder, men nu er der lagt 10 dage oveni. Free/Free / Jan Bjerre Lauridsen, Ritzau/arkiv

Viborg. Bagmandspolitiet har udleveret en stribe afhøringsrapporter fra en straffesag til et statsligt selskab, som nu vil benytte dem i den store civile erstatningssag om tab i Ebh Bank.

Det er kommet frem mandag i Vestre Landsret under det første retsmøde i Finansiel Stabilitets sag mod direktionen, bestyrelsen og den eksterne revision i Ebh Bank, der krakkede i 2008. Kravet er betaling af 718 millioner kroner.

Men advokaten for den tidligere Ebh-direktør Finn Strier Poulsen mener, at det er ulovligt, hvis politiets rapporter genbruges i en helt anden sammenhæng.

- Hvordan er man kommet i besiddelse af dette materiale, og med hvilken ret vil man fremlægge det, spørger advokat Arvid Andersen.

- Det er sket ved en aktindsigtsbegæring, svarer advokat Boris Frederiksen, der fører ordet for Finansiel Stabilitet.

- Hvis jeg havde gjort det, ville jeg have haft et stort problem i forhold til SØIK, replicerer Arvid Andersen. SØIK står for Statsadvokaten for Særlig Økonomisk og International Kriminalitet, som er Bagmandspolitiets officielle navn.

Advokat Andersen er i øvrigt også forsvarer i netop den verserende straffesag, som afhøringsrapporterne stammer fra.

Reglerne i retsplejeloven siger, at han som forsvarer ikke må overgive rapporter til andre. Og hans klient må kun læse og ikke få dem udleveret, understreger han.

En anden advokat protesterer også over, at politiets materiale er dukket op i en såkaldt tillægsekstrakt i den civile erstatningssag.

- Jeg blev kontaktet af min klient i fredags. Og han udtrykte stor forundring over de 10 afhøringsrapporter. Jeg henstiller til, at materialet trækkes tilbage, siger advokat Tyge Trier.

Striden om brugen af politiets materiale løses dog ikke på stedet.

- Det må advokaterne lige se på, bemærker retsformand Torben Geneser. Og det lover Boris Frederiksen at gøre.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Agent i stor kritik af...
bt.dk
Dansk kaffekæde i navneskifte - det...
bt.dk
Læge advarer: Alt for mange danskere...
bt.dk
Mål-Pål slog til: Hobro slog tamt...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx