Af - 12/01-14 17:03; Opdateret: 12/01-14 18:39

Nej til 'skinny bitches': Modemesse vil kun have 'store' modellerNej til 'skinny bitches': Modemesse vil kun have 'store' modeller

Berlins modeuge laver messe med 'kurvede' modeller. Dansk tøjfirma efterlyser at også den danske modebranche gør op med det tændstiktynde ideal.

storybild

Det danske designertøj-mærke Carmakoma arrangerede i sommer et modeshow med 'kurvede' modeller. (Billede: Lars Wahl/arkiv)

'Curvy is Sexy'.

Det er overskriften på en messe på den berlinske modeuge, der løber af stabelen i den kommende uge. Her vil der være fokus på såkaldt 'plus-size-mode'. Man kan godt være en alsidig og sexet kvinde, selv om man ikke kan passe en størrelse 38, lyder sloganet.

Fyldige modeller: Vi er også smukke!
Fyldige modeller: Vi er også smukke!

Herhjemme efterlyser designerfirmaet Carmakoma lignende tiltag.

- Vi kan simpelthen ikke forstå, at udviklingen ikke kan gå hurtigere herhjemme, lyder det fra de to kvinder bag firmaet, Heidie Lykke og Angelica Weiss, i en pressemeddelelse.

Danskerne til modeugen: Drop sulte-modeller
Danskerne til modeugen: Drop sulte-modeller

Carmakoma er en dansk virksomhed, der producerer designertøj i størrelse 38-54 og 'arbejder ud fra et nuanceret skønhedsideal'.

- Tyskland har nu kurvet modemesse. De har længe haft det populære, store tyske modemagasin Brigitte, som prioriterer uprofessionelle modeller, fordi deres læsere ikke kan identificere sig med modellernes små størrelser. Vi har store svenske og engelske varehuse som Åhlens og Debenhams, som er begyndt at bruge kurvede mannequiner i udstillingsvinduerne for bedre at repræsentere kunderne, påpeger Lykke og Weiss, der altså savner mere fokus på et mere realistisk kvindeideal i Danmark.

Tændstikmodeller smadrer kvinders syn på sig selv
Tændstikmodeller smadrer kvinders syn på sig selv

- Det har en negativ effekt på nogle kvinders selvværd, at de ikke kan identificere sig med de 'rollemodeller', som industrien vælger. Og desuden går man glip af et kæmpe marked – både i Danmark og internationalt. De kurvede kvinder har jo lige så meget brug for tøj, som kan fremhæve deres personlighed, mener de to.

Ved den seneste københavnske modeuge holdt Carmakoma et modeshow med såkaldte plus-size-modeller, som du kan se et billede fra over artiklen.

LÆS OGSÅ: Kunderne raser over H&M's valg af 'store' modeller

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Familien efterlyser 27-årige Julia:...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Se billedet: Martin Henriksen...
bt.dk
Oliver Bjerrehuus om ny...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx