Af - 13/07-15 19:09; Opdateret: 14/07-15 08:24

Største dyk siden 2013: I dag skal du fylde benzintankenStørste dyk siden 2013: I dag skal du fylde benzintanken

Et 'bemærkelsesværdigt' fald i benzin- og dieselpriserne rammer standerne tirsdag.

storybild

Hvis du har en bil, kan du med fordel tanke op i morgen. (Billede: Polfoto/arkiv)

Hvis du ejer en bil, så kan du med fordel fylde tanken i dag, hvor benzinpriserne vil falde med 28 øre - det største enkeltfald siden februar 2013. Også diesel-priserne vil falde en del - nemlig 17 øre.

Det skriver Ekstra Bladet med udgangspunkt i FDM's listepriser. Listeprisen på benzin er i dag på 12,70 kroner, og den vil altså falde til 12,42 kroner tirsdag.

- De fleste bilister er vant til, at benzinprisen stiger og falder. Generelt kan man sige, at hvis benzinprisen falder med en krone, så betyder det en besparelse på omkring 100 kroner pr mdr. for en gennemsnitsbilist, siger Allan Skytte Christensen, forbrugerøkonom hos FDM, der kalder faldet på 28 øre for 'bemærkelsesværdigt'.

Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne
Så skal der tankes: Statoil sælger dåseøl ved benzinstanderne

Hvis du synes, at de 12,70 kroner, som listeprisen er på i dag, lyder voldsomt, så bare rolig. Standerprisen - altså prisen som du oplever ude på tankstationerne - er nemlig i gennemsnit 90 øre lavere end listeprisen, som FDM opererer ud fra. Men det ændrer altså ikke på det fald, du kommer til at opleve som forbruger.

Listeprisen fastsættes dagligt klokken 10, hvorefter den falder i løbet af dagen og aftenen. Forklaringen på dagens store fald er de internationale oliepriser. De er nemlig faldet til 58 dollar per tønde, hvilket er det laveste i tre måneder.

- Når man kigger på oliepriserne kan man sige, at det måske ikke det sidste prisfald, vi ser i denne omgang. Der er i hvert fald grundlag for, at brændstofpriserne kan falde yderligere, siger Allan Skytte Christensen.

Glæd dig: Der er benzin på vej til under en 10'er
Glæd dig: Der er benzin på vej til under en 10'er

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Panik på Wall Street - kurserne...
bt.dk
Psykiater: Hvis Peter Madsen bliver...
bt.dk
Nu bliver populær streamingtjeneste...
bt.dk
Historisk dansk slot får sur smiley:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx