Af Ritzau - 26/06-17 09:11; Opdateret: 26/06-17 09:35

93-årig kvinde er død efter et hjemmerøveri begået i maj93-årig kvinde er død efter et hjemmerøveri begået i maj

Siden hjemmerøveri i maj har politiet ikke kunnet afhøre en ældre kvinde på grund af skader. Nu er hun død.

storybild

Politiet efterlyser en række smykker efter et hjemmerøveri i Horsens i maj. Blandt andet denne halskæde. Røveriofferet - en 93-årig kvinde - døde i sidste uge, blandt andet på grund af de skader hun fik i forbindelse med røveriet. (Billede: Free/Politifoto)

En 93-årig kvinde er død, blandt andet som følge af skader efter et hjemmerøveri begået i maj i Horsens.

Politiet efterforsker indtil videre stadig sagen som et hjemmerøveri - ikke som en drabssag, fortæller vicepolitiinspektør Lars Peter Madsen fra Sydøstjyllands Politi.

- Men det er også en meget alvorlig forbrydelse. Det er en af de alvorligste, siger Lars Peter Madsen.

Det var en hjemmehjælper, der fandt den ældre kvinde. Hun lå slemt skadet i hjemmet den 19. maj. Blandt andet var der alvorlige skader i hovedet. På grund af skaderne har politiet ikke kunnet afhøre kvinden.

Ifølge Lars Peter Madsen var kvinden sin høje alder til trods frisk og selvhjulpen indtil røveriet.

- Hun er død som følge af de skader, hun fik ved røveriet, kombineret med hendes høje alder, siger Lars Peter Madsen.

Kvinden døde den 20. juni, men det er først nu, at politiet melder det ud offentligt. Politiet har ikke foretaget anholdelser i sagen.

Blandt de spor, som politiet har at gå efter, er de genstande som udgjorde udbyttet ved røveriet. Dem efterlyser politiet nu. Håbet er, at nogen er stødt på dem.

Ved røveriet blev der blandt andet taget en guldhalskæde på 27 gram. Den er 45 centimeter lang og 8,5 tyk. Også to guldarmbånd blev stjålet. Såvel kæde som armbånd var 14 karat guld.

Derudover løb gerningsmanden med en Asmussen dråbelysestage og en lysestagemanchet med glaskrystaldråber. Også en ledningsfri fastnettelefon forsvandt under røveriet.

Sydøstjyllands Politi har offentliggjort billeder af udbyttet på sin hjemmeside.

- Vi håber, at offentliggørelsen af billederne vil få vidner til at henvende sig. Det kan være vidner, som har set nogle af de stjålne genstande efter røveriet, siger Lars Peter Madsen.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx