Af Lars Dinesen - 31/10-14 16:35

Ekspert: Dom i hackersag ændrer præmis for politiarbejdeEkspert: Dom i hackersag ændrer præmis for politiarbejde

En 30-årig svensker er kendt skyldig i at have hacket it-virksomheden CSC og blevet idømt flere års fængsel.

Dommen i Danmarkshistoriens største hackersag ændrer præmissen for politiets efterforskningsarbejde i fremtidige hackersager, lyder det fra it-sikkerhedsekspert Peter Kruse fra selskabet CSIS.

- Nu kan man faktisk begynde at arbejde mere målrettet med it-kriminalitet af den grund alene, at man ikke behøver at fange folk i akten foran tastaturet og skærmen, siger han til Ritzau.

Svenskeren Gottfrid Svartholm Warg og den 21-årige dansker JKT er fredag af Retten på Frederiksberg blevet idømt henholdsvis tre og et halv år og seks måneders fængsel for at have hacket it-virksomheden CSC.

Forsvarer i hackersag: Der kommer et erstatningskrav
Forsvarer i hackersag: Der kommer et erstatningskrav

Warg blev kendt skyldig i selve hackerangrebet på virksomheden, mens JKT blev kendt skyldig i medvirken til forsøg på hacking.

Svenskeren har hele tiden medgivet, at hans computer blev brugt til hackerangrebet. Men han har sagt, at computeren var fjernstyret, og dermed holdt han på sin uskyld. Men den forklaring troede dommerne og nævningene ikke på.

- Retten finder det usandsynligt, at en teknisk kompetent person som Warg kan have haft en maskine stående som har været så dårligt figureret, at det er blevet misbrugt til angreb mod både Sverige og Danmark, siger Peter Kruse om skyldspørgsmålet.

Svensker og 21-årig dansker får fængsel i hackersag
Svensker og 21-årig dansker får fængsel i hackersag

- Det er en klassisk hacker-undskyldning, som i virkeligheden bliver skudt ned: "Hov, den her maskine, den er blevet fjernstyret. Det var ikke mig". Det tror jeg personligt ændrer præmissen for politiets arbejde fremadrettet, siger han.

Det var dog ikke en enig ret, der afsagde skyldkendelse. Fire nævninge og to dommere mente, at Warg var skyldig i hackerangrebet, imens to nævninge stemte for at frifinde ham.

Forsvarer: Hackersag kunne være langt alvorligere
Forsvarer: Hackersag kunne være langt alvorligere

Fra april 2012 til august 2012 var CSC udsat for et hackerangreb, hvor der blev stjålet oplysninger fra flere offentlige registre - herunder blandt andet CPR-registret.

LÆS OGSÅ: Dropbox i ny hackersag: Millioner af passwords kan blive lækket

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

FCK nåede det sidste tog sydpå: 'Det...
bt.dk
Bokseverdenen i sorg: Manden bag...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Bestilte håndbajere til delegationen:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx