Af - 20/10-16 20:53

Natascha Kampusch kommer med råd i Emilie-sagen: - Mist ikke håbetNatascha Kampusch kommer med råd i Emilie-sagen: - Mist ikke håbet

Hvad er der sket med 18-årige Emilie Meng? Ingen ved det, og så længe det er sådan, gælder det om aldrig at give op, siger Natascha Kampusch eksklusivt til metroxpress.

Natascha Kampusch, som ved, hvordan det er at være savnet, blive ledt efter og erklæret død, giver her sine råd i sagen om Emilie Meng, der har været væk i mere end tre måneder. Se video i større format i vores videosektion Videoportal

Den danske teenager Emilie Meng er ikke set i live siden søndag den 10. juli. Men så længe hun heller ikke er fundet død, gælder det om at forblive positiv, tro på det bedste og aldrig give op.

Sådan lyder rådet fra østrigske Natascha Kampusch, som om nogen kender til at være meldt savnet, blive ledt efter og blive erklæret død. Både i pressen og af sine nærmeste.

- Det er vigtigt, at man ikke stopper eftersøgningen. At man på ingen måde stopper efterforskningen. At man ikke går ud og erklærer hende død, men gør alt, hvad der står i ens magt for at finde hende, siger Natascha Kampusch til metroxpress, som møder hende i forbindelse med udgivelsen af hendes seneste bog "Ti års frihed", der udkom i sidste uge.

Nye oplysninger: 33-årig mand blev sigtet for drab på Emilie Meng
Nye oplysninger: 33-årig mand blev sigtet for drab på Emilie Meng

Natascha Kampusch kender ikke til Emilie Meng-sagen, før metroxpress fremlægger hende detaljerne, og selvom det på nuværende tidspunkt ikke er muligt at drage sagsparalleller fra Kampusch til Emilie, da ingen reelt ved, hvad der er sket med den danske teenager, fortæller Natascha Kampusch, at det for hende var livsvigtigt at vide, hvordan folk fortsat ledte efter hende og troede på, at hun var i live.

Samtidig giver hun et bud på, hvordan Emilies forældre kan forholde sig til datterens forsvinden ved at fortælle, hvordan hendes egne forældre forholdt sig, da hun blev kidnappet:

Ingen beviser på kidnapning

At Emilie Meng skulle være blevet kidnappet og nu bliver holdt indespærret, er der ingen konkrete beviser på. Dog har Sydsjælland og Lolland Falsters Politi tidligere afprøvet denne teori. I hvert fald har en 67-årig mand fra Korsør fire gange fået besøg af politiet som led i efterforskningen af den forsvundne pige.

Frivillige giver op: Vil ikke lede efter Emilie længere
Frivillige giver op: Vil ikke lede efter Emilie længere

Anklage i Emilie-sagen: Frivillige har overvåget og aflyttet hus i flere måneder
Anklage i Emilie-sagen: Frivillige har overvåget og aflyttet hus i flere måneder

Samtidig har politiet - hvis man skal drage en parallel til Kampusch-sagen - for nylig eftersøgt en hvid kassevogn.

- Vidner har set en hvid kassevogn køre lidt stærk ind i lystskoven i den weekend, hvor Emilie Meng forsvandt. Og det er føreren af den vogn, som vi meget gerne vil i kontakt med, sagde efterforskningsleder i sagen, Søren Ravn-Nielsen, for små to uger siden til TV ØST.

Emilie er forsvundet på 87. døgn: Nu er hendes FB-profil forsvundet
Emilie er forsvundet på 87. døgn: Nu er hendes FB-profil forsvundet

Læs her et længere interview med Natascha Kampusch, hvor hun blandt andet fortæller om 'efterlivet', følelserne for sin bortfører og om dengang hun besøgte hans grav.

Natascha Kampusch-sagen kort:

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx