Af Lars Dinesen - 01/11-15 20:42

Finansmand i London er mistænkt for svindel mod skatFinansmand i London er mistænkt for svindel mod skat

En finansmand i London er ifølge DR blandt en af to mistænkte i sag om milliardsvindel med dansk udbytteskat.

storybild

Arkivfoto (Billede: Polfoto/AP/Kirsty Wigglesworth)

Dansk politi mistænker mindst to personer i den omfattende sag om svindel med tilbagebetaling af udbytteskat, hvor Skat er blevet franarret mindst 6,2 milliarder kroner. Det erfarer DR Nyheder.

Blandt de mistænkte er ifølge DR Nyheders oplysninger en finansmand med investeringsvirksomhed i London. Politiet har allerede beslaglagt aktiver for et mindre millionbeløb i euro på en konto, der tilhører den pågældende, erfarer DR Nyheder.

Samtidig står det nu klart, at det er selskaber i blandt andet Malaysia og USA, der er blevet brugt i svindelnummeret.

Særligt Malaysia har en attraktiv skatteaftale med netop Danmark, hvorfor det er oplagt, at netop selskaber indregistreret i det østasiatiske land er blevet udbyttet i svindelnummeret, forklarer Claus Kirkeby Olsen, skattepartner i Rønne & Lundgren.

Skat hjemsender fem chefer efter skandaler
Skat hjemsender fem chefer efter skandaler

- Malaysia er en ren lækkerbisken, hvis man vil lave svindel med udbytteskat, for skatteaftalen mellem Danmark og Malaysia siger nul procent på udbytteskat, siger han til DR.

De mistænkte bagmænd er allerede repræsenteret ved danske forsvarsadvokater, blandt andet advokat Anders Nemeth, som på nuværende tidspunkt dog ikke ønsker at kommentere sagen.

Det er SØIK, også kaldet bagmandspolitiet, der står for efterforskningen. Her ønsker man hverken at be- eller afkræfte de nye oplysninger i sagen.

Sagen startede, da Skat i sommer modtog to af hinanden uafhængige tip om den omfattende svindel, der er foregået ved, at bagmændene siden 2012 har indsendt over 2000 forfalskede ansøgninger om tilbagebetaling af udbytteskat.

Staten kan have tabt en milliard på lånecirkus med aktier
Staten kan have tabt en milliard på lånecirkus med aktier

Det ene tip kommer fra en dansk advokat, der ifølge DR Nyheders oplysninger havde konkret viden om den igangværende svindel - og ønskede den stoppet.

Det andet tip er kommet fra de britiske skattemyndigheder, der ifølge DR Nyheders oplysninger blev gjort opmærksom på svindlen af britiske bankfolk i London, der undrede sig over, at det danske skattevæsen udbetalte store summer til konti i banker i London.

LÆS OGSÅ: Milliardsvindel mod Skat kan være endnu værre end oplyst

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Par krævede erstatning for...
bt.dk
Nu sælger hun sit gods: Dansk...
bt.dk
Dansk succesdesigner stod bag noget...
bt.dk
Rikke-Fillipa udlejede sin bil: Nu er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx