Af - 13/10-15 17:40

I denne app er der allermest mobningI denne app er der allermest mobning

Størstedelen af den mobning, der foregår på nettet, sker på Snapchat. Det viser en ny norsk undersøgelse. Red Barnet i Danmark genkender tendensen.

Bildstrecke im Grossformat »

I dag bliver 65.000 børn udsat for mobning på nettet. Det viser en ny undersøgelse blandt skoleelever fra 6. og 7. klasse i Norge.

Undersøgelsen er lavet i forbindelse med kampagnen 'Bruk Hue' (Brug Hovedet), som Telenor Norge, Medietilsynet, Røde Kors og Barnevakten står bag. Det skriver VG Nyheter.

Her er statusopdateringen, Facebook ikke vil lade dig skrive
Her er statusopdateringen, Facebook ikke vil lade dig skrive

Størstedelen af de 11- og 12-årige elever, der har deltaget i undersøgelsen, svarer, at de har været udsat for noget slemt, mobning eller truende adfærd på Snapchat.

Telenor i Norge opfordrer de unge til at tænke sig om, når de bruger appen.

- Om Snapchat siger vi som med resten, brug hovedet når du er på nettet. Tænk på, hvem du tager billeder af. Snapchat gør jo, at du kan tage billeder af hvem som helst og sende det ud - er der måske nogen, du burde have spurgt om lov, før du deler?, siger administrerende direktør i Telenor Norge, Berit Svendsen til VG Nyheter.

Bikere giver mobbeoffer en oplevelse for livet
Bikere giver mobbeoffer en oplevelse for livet

Hos Red Barnet i Danmark genkender man problematikken om mobning på nettet og ved, at Snapchat bliver brugt som mobberedskab.

På Snapchat er det nemt at tage et billede fra en situation, der ikke var tænkt til at tage billeder af, og slet ikke var tænkt til at dele. Her har man tidligere hørt om eksempler fra skolegården, hvor børn har taget billeder og delt dem uden at få lov. Eller at der sendes nøgenbilleder og billeder af enkeltpersoner med tekster som 'Luder' eller 'Den grimmeste i klassen',

Det fortæller Gitte Jakobsen, der er seniorrådgiver hos Red Barnet til metroxpress.

Børns Vilkår: Dislike-knap kan resultere i mobning
Børns Vilkår: Dislike-knap kan resultere i mobning

Den norske undersøgelse viser også, at halvdelen af eleverne mener, at det er vigtigt at få likes på de billeder, som de lægger op.

Fire ud af ti elever mener sågar, at det kan være en form for mobning ikke at få likes. Resultatet kommer ikke bag på Gitte Jakobsen fra Red Barnet.

- Man får skabt et ideal og et socialt pres i mellem sig om, at man ikke er god nok, hvis man ikke får mange likes. Og det lægger et enormt pres på børnene, fordi de får skabt et billede af 'Hey, vi er noget'. Og dem, der ikke får likes er uden for gruppen og bliver mobbet, forklarer Gitte Jakobsen fra Red Barnet.

Red Barnet opfordrer forældre til at snakke med deres børn om adfærd på nettet.

- Tal med dine børn om livet på nettet, som I taler om livet, der ikke er på nettet, siger Gitte Jakobsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Skandalen spreder sig som en...
bt.dk
Politiet er forbløffet: Nogen holder...
bt.dk
Patrick Nielsen fik pludselig...
bt.dk
Drama i det britiske kongehus:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx