20/08-15 18:50

Pengene værd, Løkke? Milliarddyr ordning giver 600 jobPengene værd, Løkke? Milliarddyr ordning giver 600 job

Regeringens genoplivede boligjob-ordning til er milliard kroner, ventes at øge beskæftigelse med 600 personer.

storybild

(Billede: Polfoto)

Det er kun få dage siden, at skatteminister Karsten Lauritzen (V) nedtonede effekten på beskæftigelsen af regeringens nyligt genoplivede boligjob-ordning, som statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) krævede genindført, hvis han overhovedet ville være statsminister.

- Vi sætter valgløftet over det faktum, at man nok godt kunne skabe job billigere, lød det fra skatteministeren på et samråd i Folketinget.

Og nu har Skatteministeriet så regnet på, hvad man forventer, der vil komme ud af ordningen til 1,1 milliarder kroner i 2015, hvis man ser på beskæftigelsen på længere sigt.

Og her lyder skønnet på "i størrelsesorden 600".

Det fremgår af et svar til Folketinget.

Løkkes tal var forkerte  - Qvortrups dom: Pinligt
Løkkes tal var forkerte - Qvortrups dom: Pinligt

Det var et kardinalpunkt for den nye regering at få boligjob-ordningen genindført, efter at den tidligere SR-regering havde lagt ordningen død ved årsskiftet.

Lars Løkke Rasmussen opfordrede befolkningen til at gemme deres bilag fra håndværker-regningerne, fordi han som statsminister ville stå i spidsen for at genindføre fradraget med tilbagevirkende kraft.

På det tidspunkt havde Løkke flere gange kritiseret SR-regeringen for at nedlægge boligjob-ordningen, hvilket ifølge Venstres formand ville koste 5.000 arbejdspladser - et tal, der oprindeligt var beregnet a Dansk Byggeri.

Og som det første efter valget blev ordningen genindført med tilbagevirkende kraft. Det skete uden Liberal Alliances stemmer, men til gengæld sprang SF og Alternativet til og sikrede ordningen.

Det skete på betingelse af, at ordningen fra næste år skal målrettes energirigtige renoveringer, der også skal kunne komme lejere til gode.


LÆS OGSÅ: Løkke før valget: Der er 5000 job i boligjobordning

LÆS OGSÅ: Regeringen genindfører boligjobordning

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx