Af Amalie Abildgaard - 30/08-17 18:18; Opdateret: 30/08-17 18:44

16-årige Cecilie voldtaget af nært familiemedlem: Kan det virkelig være rigtigt, at jeg skal have det sådan her?16-årige Cecilie voldtaget af nært familiemedlem: Kan det virkelig være rigtigt, at jeg skal have det sådan her?

Natten mellem den 29. og 30. oktober sidste år skete det ubærlige for den dengang 15-årige Cecilie Ellinor Hove. Hun blev voldtaget af et nært familiemedlem.

storybild

Cecilie Ellinor Hove har været udsat for seksuelt overgreb, og et år efter er sagen stadig ikke afsluttet.

Selv om det i dag snart er et år siden, det skete, er sagen stadig ikke afsluttet. Det har fået den nu 16-årige kvinde til at råbe op på Facebook i et opslag, der har fået over 400 delinger.

'Vores retssystem er for dårligt her i Danmark. Hvordan kan det være fair, at en 16-årig pige skal vente et år for at sin sag afsluttet, så hun kan komme videre i livet og ikke skulle spekulere på de ting mere?,' skriver Cecilie Ellinor Hove i begyndelsen af sit opslag.

Hun er særligt frustreret over den måde, det danske retssystem fungerer på, og at hun gentagne gange har måttet afgive sin forklaring.

»Et skud vil være, at jeg har fortalt om episoden 20-30 gange, og det er lige svært hver gang. Jeg får flashback, hvor jeg ser det for mig igen, og det er væmmeligt. Jeg bliver frustreret for, hvordan kan man få sig selv til at gøre det?,« siger Cecilie Ellinor Hove til BT, der dagen efter overgrebet måtte afgive forklaring otte gange.

Kan ikke stole på folk

Da den første dom er blevet anket, og der endnu ikke er faldet endelig dom, kan hun ikke komme nærmere ind på selve overgrebet, og hvad der præcist skete den aften. Men hun kan berette, at det sidste år har været et helvede for hende.

»Han har ødelagt mit forhold til at stole på folk, særligt når jeg møder nye mennesker. Men jeg har også svært ved at stole på min egen familie,« fortæller Cecilie Ellinor Hove, der bor hos sin mor i en lille by i Thy.

I maj blev sagen taget op foran en dommer, hvor Cecilie Ellinor Hoves familiemedlem og overgrebsmand blev idømt 3 år og 6 måneders fængsel for voldtægt. En sag som mediet Nordjyske dengang dækkede. Dommen synes den 16-årige pige er for lille.

»Jeg ikke føler, det er fair, hvis han får så lidt tid for at ødelægge min fremtid. Jeg tænker, en straf på syv til otte år vil være rimelig,« siger Cecilie Ellinor Hove, der lige er begyndt på efterskole.

Byrettens dom blev anket, og derfor skal den nu tages op ved landsretten. Sagen skulle ifølge Cecilie Ellinor Hove have kørt i starten af september, men er blevet udskudt til oktober. Det piner Cecilie Ellinor Hove.

»Det har været rigtig hårdt, og det har taget rigtig lang tid. Det er en kamp hver dag. Jeg kan først komme videre, når sagen er afsluttet,« fortæller hun.

Et ønske om et bedre retssystem

Tirsdag lagde hun i frustration opslaget på Facebook, hvor hun beskriver nogle af de ting, hun har gået igennem det seneste år, hvor sagen har kørt. Blandt andet skriver hun:

'Er det virkelig sådan her en 16 årig pige skal ha det? Er det okay at børn skal ønske at dø? Er det retfærdigt at man skal prøve at tage sit liv FØR der er nogen der vil gøre noget?'

Den 16-årige Cecilie Ellinor Hove stiller op i håb om at kunne ændre retssystemet.

»Der er mange unge, der skal gå igennem noget lignende. Der er så mange, som er utilfredse med retssystemet. Det går for langsomt og dommene er for milde,« siger hun.

Cecilie Ellinor Hove har gennem sagen fået støtte af sin familie og venner. Særligt hendes mor har været der for hende i den svære tid.

»Det er ved at tage livet af hende, at hun får besked på at vente. Det er hårdt at se sit barn blive mere og mere ødelagt. En ting er det overgreb, der skete, men når man så også bliver låst fast, fordi man har åbnet munden. Det er dræbende,« siger Cecilies mor Charlotte Ellinor Hove.

Cecilie Ellinor Hove skal i landsretten den 2. oktober.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx