Af - 02/07-15 19:16

Mere end hver anden skole udsat for indbrudMere end hver anden skole udsat for indbrud

Skoler er for dårlige til at sikre sig mod indbrudstyve, lyder det fra politi-ekspert.

storybild

Modelfoto. (Billede: Polfoto)

Dyre computere og iPads kombineret med dårlig indbrudssikring får oftere og oftere langfingrede kriminelle til at vende blikket mod landets skoler.

Nye tal fra Rigspolitiet viser således, at der sidste år blev anmeldt 1.667 indbrud mod skoler, hvilket svarer til, at mere end hver anden skole har haft indbrud.

- Tyveknægtene har fundet ud af, at skoler er nemme at få adgang til og har iPads og computere liggende, som er lette at omsætte, fortæller Christian Østergård, der er specialkonsulent i Det Kriminalpræventive Sekretariat hos Syd- og Sønderjyllands Politi.

Tilrejsende tyve fra Chile valfarter til Danmark
Tilrejsende tyve fra Chile valfarter til Danmark

Mens indbrud på skoler er steget med knap fem procent på to år, er det samlede antal anmeldelser i erhvervsrelaterede virksomheder faldet med mere end 17 procent i samme periode.

- Skolerne ligger ofte øde hen i aftentimerne og weekenden, og mange af dem er ikke ordentligt sikret mod indbrud. Både kommuner og skoleledelse skal blive bedre til at tænke i sikkerhed, ligesom også mange virksomheder gør det, mener Christian Østergård.

Idiot tyv glemmer gevinster ved indbrud
Idiot tyv glemmer gevinster ved indbrud

Hos Kommunernes Landsforening siger Troels Garde Rasmussen, der er vicekontorchef i teknik- og miljøkontoret, at kommunerne bør overveje at opgradere skolernes sikkerhed uden at de må blive ‘fæstningsværker’.

- Det er en bekymrende stigning i antallet af indbrud på skolerne, som kan skyldes, at skolerne i de seneste år har fået langt mere elektronisk udstyr på skolerne, som er fristende for tyve. Kommunerne skal tage stigningen alvorligt og overveje, om skolerne bør sikres bedre. Men det er en balancegang, siger han og peger på, at skolerne fortsat skal være åbne for aktiviteter i lokalsamfundet.

LÆS OGSÅ: Dans cykel blev stjålet op til cykelløb - så skete dette

LÆS OGSÅ: Dømte kriminelle får straffen forældet

LÆS OGSÅ: Østeuropæiske tyve snyder sig på klub med paryk og falsk overskæg

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Husker du ham? Nu forklarer...
bt.dk
Væbnet betjent blev uden for skole...
bt.dk
Kæmpe nedtur for 'irriteret' Axelsen:...
bt.dk
X Factor har allerede skabt årets...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx