Af - 30/11-16 11:25

Nye spor i Emilie Meng-sagen kan hænge i luftenNye spor i Emilie Meng-sagen kan hænge i luften

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi kigger efter 'luftbårne' spor i eftersøgningen af den forsvudne Emilie Meng. Telemasterne i og omkring Korsør kan måske give svar på, hvem der har været i omådet, da teenageren forsvandt. Ekspert er skeptisk.

Bildstrecke im Grossformat »

Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi er fortsat i fuld gang med at opklare mysteriet om den forsvundne teenager Emilie Meng, som snart ikke er set i live i fire måneder.

- Vi efterforsker fortsat Emilie Mengs forsvinden på fuld kraft. Vi arbejder på en række tekniske ting, en masse undersøgelser, og vi har stadig afhøringer at foretage, så den fylder stadig meget, siger Søren Ravn-Nielsen, efterforskningsleder i sagen hos Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi.

Natascha Kampusch kommer med råd i Emilie-sagen: - Mist ikke håbet
Natascha Kampusch kommer med råd i Emilie-sagen: - Mist ikke håbet

Søren Ravn-Nielsen vil af sikkerhedsmæssige årsager ikke gå i detaljer med, hvad politiet konkret leder efter, og han understreger, at der p.t. ikke er et gennembrud i sagen.

Dog fortæller han, at politiet bliver ved, så længe der er noget meningsfuldt at undersøge. Og det er der altså stadigvæk ifølge efterforskningslederen, som fortæller, at de lige nu har fokus på telemasterne i området, da de måske kan komme med nye, brugbare oplysninger i sagen:

- Vi kigger lige nu på, hvem der har været på telenettet i området under den pågældende periode, siger han og henviser til søndag morgen den 10. juli, hvor Emilie Meng sidste gang blev set i live.

Søren Ravn-Nielsen ønsker ikke kommentere fremgangsmåden yderligere, men siger, at man ganske finmasket kan se, hvem der har været på telenettet i de skelsættende minutter og timer, hvor Emilie forsvandt.

Nye oplysninger: 33-årig mand blev sigtet for drab på Emilie Meng
Nye oplysninger: 33-årig mand blev sigtet for drab på Emilie Meng

mastedatabasen.dk, som er en hjemmeside under Energistyrelsen, kan man se, hvor mange telemaster, der er i et givent område.

Billedet herunder viser, hvor mange mobilmaster, der er i og omkring Korsør Station, som er det sted, man med sikkerhed ved, Emilie Meng var den pågældende nat.

De grønne prikker viser masterne i og omkring Korsør. Den spidse firkant er Korsør Station, hvor Emilie Meng sidst er set i live søndag nat den 10. juli. (Foto: Screendump Energistyrelsen)

Ekspert er skeptisk
Ifølge it-sikkerhedskonsulent Christian Panton, som har en bred viden indenfor, hvordan telemasterne fungerer, skal politiet ikke regne med det helt store udbytte fra masterne. Som han ser det, bliver det umådelig svært at sige noget konkret:

- Efter min vurdering er det som at lede efter en nål i en høstak. Hvis man beder om information på alle aktive mobiler i området, vil der være masse støj, som det hedder. Dels fordi der bor mange så mennesker i området, men også fordi togbanen og motovejen løber ved siden af, siger han og forklarer forudsætningen for, at politiet skulle kunne finde noget brugbart ved hjælp af masterne.

- Forudsætningen er en logning. Og der er to ting, der skal opfyldes, før der kan ske en logning: Der skal være aktivitet på telefonen i form af en sms eller et opkald, eller der skal være dataaktivitet. Er det en smartphone, der har været på TDCs net, er der basis for det, men er det ikke tilfældet, skal der være foregået noget aktivt, før der er en registrering, siger Christian Panton og hefter sig ved, at der findes masser af folk, som er sikkerhedsbevidste nok til at vide, at telefonen efterlader digitale spor:

- Derfor kan man forestille sig, at en eventuel bortfører, hvis det er tilfældet, måske har slukket sin mobil eller ladet den ligge derhjemme, siger han og fortæller, at det ville indsnævre søgeområdet markant, hvis politiet havde kendskab til en konkret person eller nogle konkrete numre, de kunne lede efter:

- Havde politiet indicier på, at Emilie var blevet flyttet fra et dækningsområde til et andet, kunne man kigge på, hvilke telefoner, der også var flyttet. Som det ser ud nu, hvor man intet konkret har, får man højst en kopi af, hvem der har sovet i området den pågældende nat, lyder det fra Christian Panton.

67-årige Finn har fået ransaget sit hjem 5 gange: Jeg har aldrig mødt Emilie Meng
67-årige Finn har fået ransaget sit hjem 5 gange: Jeg har aldrig mødt Emilie Meng

Fra tre til to hypoteser
Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi har siden den 10. juli arbejdet ud fra tre mulige hypoteser. Den første: Emilie Meng har selv valgt at forsvinde. Den anden: der er sket en ulykke. Og endeligt: den unge pige har været udsat for en forbrydelse.

Dog er den første hypotese ifølge Søren Ravn-Nielsen med tiden blevet mere eller mindre usansynlig:

- Som tiden går, vurderer vi, at det ikke er så sandsynligt, at hun selv skulle være taget væk. Derfor formoder vi også, at der enten er sket en forbrydelse eller en ulykke, siger Søren Ravn-Nielsen.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Chokfyring i Superligaen: Fyrer...
bt.dk
Morten måtte droppe studiet for at...
bt.dk
Amerikansk betjent sigtes for drab på...
bt.dk
Politiet beder om hjælp: Har du set...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx