Af - 12/08-14 08:50

Dement dansker druknet i TyrkietDement dansker druknet i Tyrkiet

En 69-årig dement dansk mand druknede forrige sommer i Tyrkiet. Men forsikringsselskabet nægtede at dække udgifterne til hjemtransport med en meget omdiskuteret begrundelse.

storybild

(Billede: Polfoto)

En opsigtsvækkende sag om en tragisk ulykke, som fandt sted under en ferie i Tyrkiet forrige sommer, er afgjort.

En 69-årig dement mand, der var på ferie sammen seks andre demente og personalet fra en bo-institution i Fredericia Kommune, var druknet.

Udgifter til hospital og hjemtransport kostede kommunen en formue – penge, den krævede fra forsikringsselskabet Europæiske, som afviste at dække, fordi der ikke var udfyldt en helbredserklæring for manden, som omkom få dage før, han fyldte 70 år.

Centralt i striden var en overskrift i forsikringsselskabet pjece. Her stod, at det kun var rejsende, som inden afrejse var fyldt 70 år, der skulle udfylde en helbredserklæring.

Og manden var kun 69 år ved afrejsen og på ulykkestidspunktet. Så den var ikke udfyldt.

Alligevel afviste Europæiske at dække, så kommunen klagede til forsikringsselskabernes ankenævn, som gav kommunen ret: Betal.

Men Europæiske, som på grund af en sin fejlagtige overskrift – og en kommunikationsbrist med sin samarbejdspartner Star Tours - havde tegnet en ugyldig forsikring, nægtede at rette sig efter sig efter sin branches ankenævn.

Så kommunen truede med at stævne Europæiske, men inden en dommer bankede i bordet, indgik parterne forlig ved at Europæiske alligevel dækkede en del af udgifterne.

Europæiskes kommunikationsansvarlige Mark Bartram kalder det en 'meget uheldig sag,' men han fastholder, at Europæiske var i sin gode ret at afvise at betale.

- Vi indgik et forlig, fordi vi godt kunne se, at vores formulering var upræcis og at vi ved en fejl havde tegnet en ugyldig forsikring, siger han og henviser til, at der 'med småt' faktisk stod, at også folk, der under rejsen fyldte 70, skulle udfylde en erklæring.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Dansk designer forbavset over vare i...
bt.dk
Remee er ikke imponeret over Sanne:...
bt.dk
Renterne er på vej op: Så stor bliver...
bt.dk
Godt nyt til FCK efter fadæse:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx