Af Mads Brandsen - 23/01-18 11:13

Bilka i opsigtsvækkende udmelding: Nu får kunderne alligevel retBilka i opsigtsvækkende udmelding: Nu får kunderne alligevel ret

En iPhone 8 til 4.323 kroner.

storybild

(ARKIV) af Bilka i København den 17. februar 2011. Hjemmesiderne for nogle af Danmarks største butikker er ramt af et større hackerangreb, skriver Finans. Dansk Supermarked, der ejer blandt andre Føtex og Bilka, er blevet ramt af et stort hackerangreb på shoppedagen Black Friday. Det skriver Finans.dk. Det skriver Ritzau fredag d. 24. november 2017. (Foto: Marie Hald/Scanpix 2017) (Billede: Marie Hald)

Det lyder næsten for godt til at være sandt - og det var det også.

For selv om det var den pris, der fremgik af Bilkas hjemmeside, var den ikke korrekt, og Bilka valgte derfor at aflyse de op mod 100 handler, der nåede at blive gennemført, inden fejlen blev rettet.

26 kunder klagede til Center for Klageløsning over svipseren, og de 11 af dem ville gå videre med sagen til Forbrugerombudsmanden, da Bilka afviste at indgå et forlig i sagen. Telefonerne burde have kostet 6.186 kroner, og kunderne burde derfor kunne have sagt sig selv, at tilbudsprisen var urealistisk lav, mente Bilka.

Indtil nu. Varehuskæden har nemlig valgt at indgå et forlig med de berørte kunder, skriver Jyllands-Postens erhvervsmedie Finans.

»Vi fastholder fortsat, at der er tale om en åbenlys prisfejl, som mange af kunderne var opmærksomme på, hvilket vi også klart kan godtgøre i et flertal af de få klager. Men vi har også hele tiden pointeret, at vi selvfølgelig vil gennemgå alle klagerne individuelt og fair, og således har vi i et mindre antal fundet en god, mindelig løsning, som er tilfredsstillende for alle parter,« siger Kasper Reggelsen, der er pressemedarbejder i Dansk Supermarked, som ejer Bilka, til Finans.

Løsningen består ifølge mediet i, at kunderne får lov til at købe telefonen til den lave pris, selv om den blot var resultatet af en it-fejl.

Forbrugerrådet Tænk kalder kovendingen for en sejr.

»Sagen viser, at forbrugerne skal fastholde deres klager, når de føler sig snydt af en erhvervsdrivende,« sige jurist Paula Bramman til Finans.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Fire år efter et af de største...
bt.dk
Medie: Formodet 'pakkebombe-mand'...
bt.dk
Detail-gigant kommer til Danmark:...
bt.dk
TV 2-kommentator Rolf Sørensen har...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx