Af - 21/09-15 19:15

27-årige Majken: Jeg styrer min sygdom - ikke omvendt27-årige Majken: Jeg styrer min sygdom - ikke omvendt

Majken Lindholm vil sætte fokus på unge kræftramte og sende et positivt signal til venner og familie.

Bildstrecke im Grossformat »

Så kom dagen, hvor jeg virkelig tog kontrol over min sygdom/behandling. I går efterlod jeg lange hårtotter overalt på Riget, men nu er det slut! Kald mig hvad I vil - men lad mig foreslå G.I. Jane! For jeg er virkelig klar til kamp mod denne lymfekræft.

Sådan skriver 27-årige Majken Lindholm på Instagram, hvor hun har lagt et billede af sin nye frisure op. Det var i onsdags, at de lange lokker røg som et resultat af kræftdiagnosen, der blev givet i slutningen af juli.

- Det er vigtigt for mig, at jeg selv tager kontrollen. Det er mit liv og mig, der bestemmer - ikke min sygdom. Derfor er det også mig selv, der styrer, hvornår jeg klipper håret af. Ikke sygdommen. Der er en stærk signalværdi i det, og jeg havde lyst til at vise min omgangskreds, at jeg har det godt og forbliver positiv, siger Majken Lindholm til metroxpress.

Det var en scanning, der afslørede, at københavneren var alvorligt syg.

- Jeg var begyndt at hoste blod op, så jeg blev scannet, og der kunne de se, at der var en skygge på røntgenbilledet, som ikke skulle være der. Det var lymfekræft. Jeg kunne ikke helt forstå det, og det tror jeg stadig ikke helt, at jeg kan.

- Jeg fik fra start at vide, at håret ville ryge. Det er det mest håndgribelige og synlige bevis på, at man er syg. Ens liv bliver med ét sat på pause. Pludselig kunne jeg ikke så meget, og jeg kan blive ekstremt hurtigt udmattet. Jeg har et dejligt stort og støttende netværk, men sygdommen er min. Det er min krop, der er forskruet, konstaterer hun med et smil på læben.

Dødssyg af kræft: Hvordan skriver man testamente som 19-årig?
Dødssyg af kræft: Hvordan skriver man testamente som 19-årig?

Ifølge Ung Kræft rammes omkring 1.400 danskere i aldersgruppen 15-39 år årligt af en livstruende kræftsygdom. Majken Lindholm fortæller, at hun har fået positive tilkendegivelser fra lægerne, og hun har valgt at angribe sin sygdom med et smil på læben.

- Jeg tror ikke, at mit behandlingsforløb bliver bedre af, at jeg er negativ. Selvfølgelig er der op- og nedture, men jeg prøver at holde humøret oppe og grine af f.eks. det med håret. Nu bliver jeg skaldepande i en periode, men så får jeg mulighed for at prøve nogle nye frisurer. Det kommer jo igen, understreger hun.

Hos Ung Kræft glæder man sig hver gang unge kræftramte som Majken Lindholm står frem med deres historier:

- Det er rigtig vigtigt, for hun bliver rollemodel for en masse andre unge, som enten er eller bliver syge og tænker, at det er skamfuldt eller pinligt. Jo flere gange unge gør som Majken, jo mindre skræmmende bliver det, at man eksempelvis taber håret. Hun er med til at nedbryde tabuer, lyder de rosende ord fra projektleder i Ung Kræft, Tina Brændgaard Nissen.

LÆS OGSÅ: TV: Kræftramt kvinde: Sådan skal du tale til os om vores sygdom

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx