Af - 20/01-15 08:18; Opdateret: 28/01-15 16:29

Forældre skjuler mikrofoner i bamserForældre skjuler mikrofoner i bamser

Tre gange har forældre politianmeldt ekspartneren, der har skjult GPS og mikrofoner i bamser, som barnet har fået med hjem, siger Foreningen Far

storybild

Tre gange har forældre politianmeldt partneren for at have skjult overvågningsudstyr for at vinde i en samværssag, siger Foreningen Far. Metroxpress kender til to af sagerne (Billede: Foreningen Far)

Danske forældre optrapper konflikten med ekspartneren i kampen om forældremyndigheden over fælles børn. I enkelte sager har forældre syet mikrofoner ind i børnenes tøjdyr.

Foreningen Far har nu skrevet til Rigspolitichefen og Statsforvaltningen om brug af overvågningsudstyr i samværssager.

- Vi kender til tre sager, der alle er politianmeldt, hvor mødre har skjult aflytningsudstyr i bamser eller brugt gps, som de har sendt med barnet hjem, siger Jesper Lohse, formand for foreningen Far, der kæmper for mænds rettigheder.

Ugen før jul politianmeldte advokat Sonja Toft en sag til Københavns Politi, efter der blev fundet overvågningsudstyr syet ind i en bamse, som pigen havde fået med til et samvær med faren.

- Selve aflytningen indgår nu i en fogedsag om samværet med pigen, hvor sidste møde blev holdt 6. januar. Aflytning er jo et vanvittigt skridt og i strid med straffeloven, siger hun.

Sikkerhedsekspert: Disse julegaver skal du passe på at tage imod
Sikkerhedsekspert: Disse julegaver skal du passe på at tage imod

Andre sager er politianmeldt i Gentofte og Sønderjylland.

Det er forbudt at aflytte samtaler, som man ikke selv er en del af.

Kontorchef Bente Koudal Sørensen fra Statsforvaltningen, der er myndighed i de tusindvis af samværssager, hvor forældre ikke kan blive enige, siger de har haft mistanke i en sag.

- Vi kender selv til en sag, hvor en offentlig ansat, har anmeldt en mistanke om lytteudstyr på et barn i forbindelse med samvær med overvåget samvær med den anden forælder. Her gik anmeldelsen på en mobiltelefon, der var sat til at optage samtalen. Nu må vi ikke kropsvisitere børn, så vi kan ikke vide, hvad det er sket, siger hun.

Metroxpress har også talt med en kvinde, der fandt gps-udstyr på sin bil efter hun indledte en samværssag.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx