09/08-17 21:40; Opdateret: 09/08-17 23:01

Eksbandemedlem: Mobil politistation er falsk tryghedEksbandemedlem: Mobil politistation er falsk tryghed

Bander må selv slutte fred, hvis bandekonflikt skal stoppe, mener talsmand for tidligere bandemedlemmer.

storybild

København. Utallige skyderier på åben gade i København har den seneste tid sat både politi og politikere på arbejde.

Politiet har oprettet en visitationszone og sat fly ind, og onsdag aften meddelte justitsministeren, at han og rigspolitichefen er enedes om at etablere en ny mobil politistation på Nørrebro.

Men Michael Green, der er talsmand for foreningen for tidligere bandemedlemmer, TBM Scandinavia, kalder den mobile politistation for en hovsaløsning.

- Vi har at gøre med nogle mennesker, som vi ikke kan blive kloge på. Banderne kommer nok ikke til at reagere, som politiet og politikerne ønsker.

- I mine øjne er det umiddelbart falsk tryghed. Jeg tror ikke, at det er noget, som vil have den store påvirkning på de her bandemedlemmer, siger han.

Den mobile politistation vil være forskellige steder i området omkring Nørrebro, hvor banderne opholder sig.

Det oplyste justitsminister Søren Pape Poulsen (K) onsdag aften efter et møde med partierne i politiforligskredsen og Rigspolitiet.

Den mobile station bliver bemandet af seks betjente, men den vil ikke være åben hele døgnet. Den kommer som en reaktion på, at der har været 18 banderelaterede skyderier i København siden 12. juni.

- Selvfølgelig påvirker det banderne, at der er det her pres. Men de er jo heller ikke dumme. Det er klart, at som tingene er nu, ved de godt, at det ikke er nu, de skal rende rundt og slå på trommer, siger Michael Green.

Søren Pape Poulsen oplyste onsdag aften, at han fredag vil komme med flere initiativer og tanker om bandekonflikten. Michael Green har dog svært ved at se, hvad politikerne kan gøre for at lægge en dæmper på konflikten.

- Vi andre kan prøve at mægle dag ud og dag ind. Men det er op til parterne selv at finde ud af, at de skal stoppe konflikten.

- Det virker desværre ikke, som om der er en konfliktløsning på vej mellem de her parter, siger talsmanden.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Praktikant med kritisk vidneudsagn...
bt.dk
Her er Medinas første ord efter...
bt.dk
Landsholdsspiller vil ikke stoppe med...
bt.dk
Trumps angreb på Kina ryster...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx