01/11-17 10:49; Opdateret: 01/11-17 11:16

Regering følger tidsplan: Venter forlig om forsvar om to ugerRegering følger tidsplan: Venter forlig om forsvar om to uger

Forsvarsministeren løfter sløret for et muligt udspil til foråret om skærpet it-sikkerhed og cyberangreb.

storybild

København. Regeringen håber på at have en aftale om det seksårige forsvarsforlig, der skal gælde frem til 2023, på plads inden for et par uger.

Det siger forsvarsminister Claus Hjort Frederiksen (V), da Ritzau onsdag fanger ham efter et oplæg på PR-bureauet Lead Agency.

Han ser dermed ud til at holde sin egen tidsplan.

- Jeg håber, at vi i løbet af nogle uger kan få forsvarsforliget på plads. Jeg synes, vi er inde i en god arbejdsrytme i øjeblikket, siger han.

Foruden de tre regeringspartier og støttepartiet DF består forligskredsen af Socialdemokratiet og De Radikale.

De er grundlæggende enige, og et grundigt forarbejde tyder på, at man kan skrive forliget under inden længe, mener forsvarsministeren.

- Vi skal ned i detaljen. Jeg har haft møder med forligskredsen samlet. I øjeblikket er jeg i gang med at tale med partierne på bilateral basis, siger han.

Generelt vil VLAK-regeringen tilføre Forsvaret 12,8 milliarder kroner over seks år, have 500 flere værnepligtige samt en brigade på 4000 mand.

Desuden løfter ministeren sløret for, at regeringen overvejer at komme med et udspil til foråret, som handler om at skærpe it-sikkerheden og dæmme op for cyberangreb.

Den del, der kræver lovgivning, er nemlig holdt ude af forsvarsforliget.

- Det er den beskyttelse, som vi gerne vil udbrede til endnu flere offentlige og private virksomheder, det holder sig inden for den gældende lovgivningsrammer, siger han.

Vil man cyberangreb til livs, skal problemet italesættes, og myndighederne samt virksomhedernes opmærksomhed om problemet skal skærpes.

- Når jeg kigger tilbage, stiger bevidstheden om, at mange virksomheder og institutioner er sårbare på det her. Meget kan afhjælpes, hvis man hele tiden opdaterer it-systemer og opdaterer sine firewalls, siger ministeren.

/ritzau/

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Kim Walls bror: Hun var en stjerne
bt.dk
Politiet rykkede ud til...
bt.dk
Mand sigtet: Halalslagtede geder i...
bt.dk
Eriksen skal være nybagt far og...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx