Af Lars Sejr - 08/10-15 21:58

Løkke skal drøfte evigheds-løfte om EULøkke skal drøfte evigheds-løfte om EU

Statsministeren vil mødes med ja-partierne fredag for at drøfte Løkkes evighedsgaranti om folkeafstemning.

storybild

Statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) og Liberal Alliances leder Anders Samuelsen. (Billede: Polfoto)

Lars Løkke vil fredag mødes med Folketingets EU-positive partier for "yderligere at konkretisere" sin garanti til danskerne om, at Danmark ikke vil ikke vil blive en del af EU's asyl- og udlændingepolitik uden en folkeafstemning.

Garantien gælder ifølge Lars Løkke Rasmussen de næste - skønsmæssigt - fire-fem milliarder år, eller "til solen brænder ud".

Qvortrup: Her er Løkkes svære To do-liste
Qvortrup: Her er Løkkes svære To do-liste

Trods den anselige tidshorisont vil statsministeren allerede fredag mødes med ja-partierne for at drøfte garantien, der er givet i forsøget på at få adskilt den kommende EU-afstemning om retsforbeholdet fra EU's asylpolitik.

- Det er helt afgørende, at vi forud for folkeafstemningen har skabt klarhed over, hvad vi stemmer om den 3. december (datoen for folkeafstemningen, red.), siger Lars Løkke Rasmussen under Folketingets åbningsdebat torsdag.

Rød blok er træt af Løkkes plade fra nullerne
Rød blok er træt af Løkkes plade fra nullerne

Statsministeren fastslog, at garantien ikke er grebet ud af den blå luft og uden reel betydning - sådan som nej-partierne ellers har beskyldt den for.

- Det er fuldstændig analogt til det nationale kompromis, der blev indgået for 23 år siden. Det kompromis har overlevet siden, og ingen stiller spørgsmålstegn ved værdien af det, lyder det fra Lars Løkke Rasmussen.

- Og derfor kan man godt fæste lid til den slags aftaler som den, jeg har skitseret her. Og jeg agter i morgen (fredag, red.) at samle de partier, der stå bag Europol-aftalen for yderligere at konkretisere den garanti, jeg selv har udstukket, siger han.

Det formelle formål med folkeafstemningen den 3. december er at "omdanne" - som det hedder - det nuværende retsforbeholdet til en såkaldt tilvalgsordning.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mand på vej på operationsbordet...
bt.dk
Håndværkere skal i retten: Anklages...
bt.dk
Kvalt af høj husleje: Efter 40 år i...
bt.dk
Jes Dorph springer ud: Vi talte...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx