Af - 08/05-15 13:36

Pendlere raser over denne DSB-video: Sådan ser virkeligheden ikke udPendlere raser over denne DSB-video: Sådan ser virkeligheden ikke ud

En video på DSB's Facebook-side provokerer faste pendlere.

Bildstrecke im Grossformat »

”Få nogle gode pendlertricks.”

Sådan præsenterer DSB en video på sin Facebook-side fredag formiddag. Her følges tre TV2-medarbejdere, der pendler mellem København og Odense, som i ro og mag arbejder fra deres plads i toget.

- Når jeg først er her, er det helt vildt rart at få en kop kaffe, læse avisen og sige godmorgen til mine kollegaer, siger den ene TV2-ansatte.

Pendlertid er for mange lig med arbejdstid. For TV 2 Danmarks medarbejdere, der pendler mellem Odense og København, er togturen en vigtig del af arbejdsdagen - se her hvorfor og få nogle gode pendlertricks :)#mitlivsompendler

Posted by DSB on Friday, May 8, 2015

- Det er meget afslappende, siger en anden TV2-medarbejder fra sin plads på første klasse, hvilket i øvrigt ikke bliver nævnt i videoen.

Videoens fremstilling af tilstanden i DSB-togene stemmer ikke overens med virkeligheden, lyder det fra pendlere.

DSB indrømmer: En hård start på sporarbejde
DSB indrømmer: En hård start på sporarbejde

DSB-ændringer koster Mogens 2.000 kroner om året
DSB-ændringer koster Mogens 2.000 kroner om året

29-årige Sofia Afzal tager hver dag toget på samme strækning for at komme på arbejde i et jobcenter i hovedstaden. Hun genkender ikke den magelighed, der præsenteres i videoen.

- De, der sidder på førsteklasse, har det jo meget godt. Men når jeg tager lyntoget hjem fra København, må jeg tit stå op, siger hun og fortæller, at problemet er så stort, at hendes kollega, der kører til og fra Slagelse, som regel bestiller pladsbillet som tillæg til sit pendlerkort.

Pendlerformand for pendlere på Kystbanen, Michael Randropp, stemmer i.

- Det er et helt forkert billede af, hvordan det ser ud i virkeligheden. Det giver en skævvridning af, hvordan det ser ud i den offentlige trafik. Folk bliver provokeret af det her, siger han til metroxpress.

Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service
Loyale pendlere får ekstraregning trods lavere service

Træt af ventetid? Ny app vil lette din togtur
Træt af ventetid? Ny app vil lette din togtur

Han filmede for et par uger siden sin rejse mellem landsdelene, hvor det fremgår, at toget er så fyldt, at rejsende må stå op.

Sofia Afzal oplevede så sent som i går, hvor pakket et tog kan være.

- Generelt er det et helt andet billede. I går sad en midaldrende kvinde på gulvet, som klagede til togføreren. Jeg tilbød hende min plads, men hun takkede nej.

DSB: Ingen intention om at vise alles virkelighed
Metroxpress har spugt DSB om, hvilke trick, pendlere kan lære fra videoen.

- Vi har valgt at illustrere tre TV2-medarbejderes hverdag. De trick, vi henviser til, handler om, at man kan benytte sig af loungen eller, at man kan sidde og arbejde undervejs, siger trafikinformationschef, Tony Bispeskov.

Han forklarer, hvorfor det ikke nævnes i videoen, at de tre TV2-ansatte kører på første klasse og svarer på kritikken om, at videoen ikke afspejler pendlernes hverdag.

- Vi har ingen intention om at afspejle alle pendleres virkelighed. Det er et valg, vi har truffet. Det her handler så om dem fra TV2, som bruger vores produkt på den her måde, der er beskrevet i filmen. At der så er pendlere, der gør det på en anden måde er sådan, virkeligheden er, siger han.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

41-årige Niklas havde succes, men gik...
bt.dk
Billede af kronprins Frederik vækker...
bt.dk
Historisk punktum for dansk...
bt.dk
Dansk kendis har tabt sig 25 kilo:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx