Af Fie West Madsen - 05/12-17 20:15

17-årige Kristine droppede ud af gymnasiet for kærestens skyld17-årige Kristine droppede ud af gymnasiet for kærestens skyld

'Jeg ville ønske, jeg havde stoppet det længe, længe før'

storybild

Arkivfoto.

Kristine var i mere end et år kæreste med en fyr, der var så psykisk kontrollerende, at hun endte med at droppe sin uddannelse og forlade gymnasiet for ham.

Det fortæller den i dag 19-årige pige til Politiken. Kristine er et navn, mediet har tildelt pigen, da hun ønsker at være anonym.

Mens forholdet stod på, var Kristines kæreste så kontrollerende, at han blandt andet bad hende sende billeder af det tøj hun ville have på i byen, så kæresten kunne sikre sig, at kjolen ikke var for kort. Han kontrollerede hendes fødselsdagsfest og truede med at køre fuld hjem, hvis ikke Kristine smed alle ud.

17-årig kendisdatter taler ud: 'Min opvækst var helt forfærdelig'
17-årig kendisdatter taler ud: 'Min opvækst var helt forfærdelig'

Det værste var dog, ifølge Kristine, dengang hun var ude at køre med sin kæreste, og de begyndte at skændes. Så gassede han op, til han kørte 120 kilometer i timen, mens han klikkede hendes sikkerhedssele op. Da Kristine efterfølgende kom hjem, græd hun. Hun følte, hun havde været udsat for en dødstrussel.

Forholdet til kæresten endte i både angst, søvnløshed og lavt selvværd, og til sidst sagde hendes forældre, at kæresten ikke længere måtte komme i hjemmet. Samtidig bad de Kristine om at vælge enten kæreste, familie eller skole fra, fordi hun ikke kunne rumme det hele. Det resulterede i, at Kristine som 17-årig forlod 2.g, fordi hun ville pleje forholdet til kæresten. Noget, hun i dag fortryder.

Teenager voldtaget på toilet i København
Teenager voldtaget på toilet i København

»Jeg ville ønske, at jeg havde kunnet se, hvad der foregik mellem os, og havde stoppet det længe, længe før. Bare sådan en ting som at jeg skiftede til bukser, fordi han syntes, min kjole var for kort, var jo for meget. Jeg skulle have sagt, at det skulle han overhovedet ikke blande sig i. Jeg skulle aldrig have sendt ham billeder af mit tøj i første omgang. Jeg skulle være løbet langt væk allerede første gang, jeg oplevede ham være grov. Han har jo kaldt mig de værste ting. Luder, so, kælling. Han sagde, at jeg var klam, at han hadede mig, og at det var min skyld, hvis han tog sit eget liv. Det var så usundt, og han fordrejede min tankegang. Jeg er ellers altid gået op i min værdighed, men jeg kunne ikke se mig selv i øjnene til sidst,« siger den i dag 19-årige pige til Politiken.

I sommeren 2017 gik Kristine fra sin kæreste, og i dag kan hun godt se, hvor grotesk det var, at hun blev.

19-årige Sahar ville ligne Angelina Jolie - nu har hun fået 50 operationer
19-årige Sahar ville ligne Angelina Jolie - nu har hun fået 50 operationer

Efter at have brugt et halvt år på at få hjælp fra blandt andet en psykoterapeut, drømmer hun nu om at komme videre med sit liv og få en 2-årig gymnasieuddannelse, og måske læse psykolog på universitetet sidenhen.

En ny undersøgelse fra analysebureauet Epinion viser ifølge, at 33 procent af kvinder mellem 16 og 24 år har oplevet at være i et forhold, hvor deres grænser blev overskredet psykisk, mens 22 procent har oplevet, at fysiske grænser blev overtrådt. Hos mænd er tallene henholdsvis 13 og 8 procent.

LÆS OGSÅ: Hun forudså sin egen død i dagbog: 'Næste gang dræber han mig'

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

På onsdag ventes dommen:...
bt.dk
Nervepirrende forhandlinger: Følg...
bt.dk
‘Bad boys’-Amalie: Sådan er Lasses og...
bt.dk
Populært badested udsat for hærværk:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx