Af Louise Petring - 22/03-18 07:47

Efter stort snefald i nat: DMI har en nedslående meldingEfter stort snefald i nat: DMI har en nedslående melding

Marts måned er snart ved vejs ende, men det tyder vejret ikke på. Foråret er nemlig stadig ikke på vej.

Sikker trafik i frosten

Danskerne er endnu engang vågnet op til sne og glatte veje. Også selvom kalenderen tyder på, at solen bør skinne og fuglene pippe. Og ifølge DMIs prognoser, ser det ikke ud til, at foråret og solen endnu er på vej.

»Foråret er ikke på vej. Det kan jeg næsten love. Så, det er trist, hvis man længes efter forår,« siger vagtchef ved DMI Martin Lindberg.

Vejrudsigten tyder endda også på, at det kan blive snevejr i påsken.

»Det er ikke til at vide, hvor voldsomt det bliver, men det ser ud til at blive decideret koldere, når vi kommer ind i næste uge,« siger Martin Lindberg.

Sneen danskerne er vågnet op til i dag, er ikke noget, der vil blive liggende.

»Der er kommet mellem en til fire centimeters sne, men det er ved at holde op snart. Og da temperaturen stiger, vil det meste af sneen smelte væk i løbet af dagen,« siger Martin Lindberg.

Forårsfornemmelser kan man dog få lidt af i weekenden.

Fredag, lørdag og søndag kan danskerne - og især jyderne, godt glæde sig til lunere temperaturer og måske en smule sol, hvor det på Sjælland bliver omkring fire grader og i Jylland omkring otte.

»Der kommer generelt høje temperaturer over hele landet. Solen kan måske komme frem søndag, hvor der vil være lidt eller nogen sol,« siger Martin Lindberg, der også påpeger, at der kan komme en svag vind og en smule regn i weekenden.

De næste par dage får vi også let frost om natten mange steder, hvor temperaturerne forventes at være mellem nul og fire grader.

Og lige som det måske kan føles varmere, kommer kulden altså igen på tirsdag.

»Der er relativt stor forskel mellem dag og nat for tiden, men det er typisk foråret, når solen begynder at få lidt magt,« siger Martin Lindberg.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Formodet seriemorder anholdt: USA i...
bt.dk
Stor fødevarekontrol afslører massiv...
bt.dk
Skole forbød eleverne at fejre blå...
bt.dk
Måtte udgå med skrækskade: Her er...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx