Af - 09/01-17 19:23

Amanda droppede sex i et år: Det fik hun ud af detAmanda droppede sex i et år: Det fik hun ud af det

Hvad får en ung, attraktiv kvinde til at tage kyskhedsbælte på i et helt år og smide nøglen langt, langt væk?

storybild

Den unge, svenske kvinde Amanda Leander droppede sex i et år. Hun har aldrig haft det bedre, siger hun. (Billede: Privat)

For præcis ét år siden tog den unge svenske kvinde og journalist Amanda Leander, 34 år, en skelsættende beslutning: Hun ville ikke have sex med mænd i et helt år.

Ude i entreen var døren netop smækket bag hendes seneste natlige bekendtskab, skriver hun i en klumme i Nyheter24.se.

Hun havde selv bedt ham gå. Han var lige så forloren og opstyltet som de fleste andre fyre på hendes vej. Aftenen før havde han snakket trusserne af hende med lange udredninger om sin store politiske indsigt, kamp for dyrs rettigheder og andre andre fortræffeligheder.

Hvad værre var efterlod han hende som så mange andre mænd før ham med en følelse af ubehag ved hende selv. Nu skulle det være slut. Ikke mere sex med mænd det næste år.

Jeg var afhængig af opmærksomheden fra mænd, for det var den eneste tilfredstillelse, som samfundet havde lært mig at få noget ud af.

Kendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergang
Kendt journalist revser Nikita Klæstrup og hendes dybe kavalergang

Et helt år uden one night stands, et år uden flirten og bekræftelse fra mænd. Et år, hvor hun kun ville fokusere på sig selv for at finde ud af, hvad hun egentlig ville med sit liv. Hun har ikke fortrudt et sekund.

- Den tid, jeg brugte på ydre bekræftelse – hvilket ikke er i nærheden af, hvad mange andre bruger – hindrede mig i at bruge tid på det, som virkelig betyder noget: Venner. Personlig udvikling. Karriere. Alt, skriver hun og uddyber:

- Relationen til mine venner og mit barn er blevet dybere. Al den tid, jeg tidligere brugte på at være objekt for andre, har jeg i stedet brugt på at ransage mig selv, og hvem jeg er som menneske.

De højhælede sko og det udfordrende tøj har hun begravet dybt i klædeskabet. Det lange hår, som hun kalder sin 'sutteklud', er klippet kort, og det føles befriende ikke længere at søge bekræftelse hos det modsatte køn.

- Min tidligere destruktive adfærd er alt andet end unik. I dagens lynhurtige forbrug af relationer og gentagne nærheds-kick, er det let bare at følge med strømmen. Mister du én står der tusind andre klar, det er bare at swipe til højre (på Tinder, red.) til den næste person, skriver hun og tilføjer:

- At droppe at gå i seng med mænd, er den bedste beslutning, jeg har truffet, jeg har det bedre end nogensinde.

Nikita og Twerk Queen svarer tilbage på nøgen-angreb: Derfor smider vi tøjet
Nikita og Twerk Queen svarer tilbage på nøgen-angreb: Derfor smider vi tøjet

Mens Amanda Leander har frigjort sig ved at gå i cølibat og pakke stiletterne af vejen, har den selvudnævnte danske 'Girl Squad' bestående af det ofte letpåklædte trekløver Nikita Klæstrup, Louise M. Kjølsen med kustnernavnet Twerk Queen og Ekaterina Krarup Andersen valgt den modsatte tilgang: De smider tøjet, nedlægger mænd på stribe og kræver god oralsex af mænd for at frigøre sig selv og andre kvinder fra den repressive forestillingen om, at kvinder ikke må have en eksplicit og krævende seksualitet.

- Jeg vil ikke have en mand med penge, jeg vil have en mand, der slikker fisse.
Louise M. Kjølsen (Twerk Queen)

- Vi vælger at tage kontrol over den (kroppen, red.) og i stedet bruge kroppen som et redskab til at styrke os selv og andre kvinder, skriver de tre, unge danske kvinder i et debatindlæg i Politken i dag.

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Bør man tage folien af smøreost og...
bt.dk
Kendt stripklub bliver totalt forvandlet
bt.dk
10 spørgsmål du altid har haft lyst...
bt.dk
Fem gode råd: Sådan holder du varmen...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx