Af - 01/07-14 07:17; Opdateret: 01/07-14 07:27

Naboer protesterer over lovlig streetrace-baneNaboer protesterer over lovlig streetrace-bane

500 meter vej i Nordjylland skal fra sensommeren bruges til lovlig gaderæs.

storybild

(Billede: Polfoto/arkivfoto)

I Nørresundby har man valgt at anlægge landets første lovlige og permanente bane til streetracing sidst på sommeren, skriver nordjyske.dk

Byrådet har afsat en halv million kroner til asfalt på en del af strækningen, der i alt er 500 meter lang. Derefter har organisationen Racedays.dk fået tilladelse til at køre streetrace fem fredage på den nyasfalterede strækning.

Her er der lovligt gaderæs i dag
Her er der lovligt gaderæs i dag

Det sker efter ønske fra kommune, politi og potentielle deltagere. Det nye tilbyd giver et alternativ, så der forhåbentligt kommer færre ulovlige arrangementer i området.

Beboere og firmaer i området ved Kystvejen, hvor banen skal anlægges, er ikke tossede med idéen. Der er således kommet en håndfuld indsigelser mod den nye bane. De frygter, at der kommer gener med affald, manglende toiletter, samt at folk bruger banen uden for det tilladte tidsrum.

Først døde Paul Walker - nu kommer dansk film om gaderæs
Først døde Paul Walker - nu kommer dansk film om gaderæs

Rådmand, Hans Henrik Henriksen, lover, at brugen af banen løbende vil blive evalueret, men at der vil være en indkøringsperiode, hvor de skeptiske naboer skal give racerkørerne en chance.

Andre læser lige nu

Hvad tænker du..?
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx