19/10-15 16:31

Region udleverer materiale om Carl Holst til politietRegion udleverer materiale om Carl Holst til politiet

Politiet får materiale til at efterforske, om Carl Holsts tidligere assistent har hjulpet ham i valgkampen.

storybild

(Billede: Polfoto)

Sydøstjyllands Politiet har bedt Region Syddanmark om materiale for at kunne efterforske, hvorvidt Carl Holst (V) har gjort brug af sin tidligere assistent Christian Ingemann Nielsen i forbindelse med valgkampen.

Det skriver Region Syddanmark i en pressemeddelelse.

Politiet har modtaget tre anmeldelser i sagen, der førte til, at Holst i september gik af som forsvarsminister og minister for nordisk samarbejde, da det ifølge ham selv kom til at "skygge" for mulighederne om at gøre en forskel som minister.

Christian Ingemann Nielsen var ansat som kommunikationsmedarbejder i Region Syddanmark, dengang Holst sad som regionsrådsformand. Siden blev han særlig rådgiver for Holst, da han fik en ministerpost.

Carl Holsts kampagnemail går måske fri af undersøgelse
Carl Holsts kampagnemail går måske fri af undersøgelse

Og nu bliver det altså undersøgt om Christian Ingemann Nielsen også arbejdede som personlig assistent og hjalp Holst i valgkampen, da han var ansat i regionen.

Region Syddanmark og Sydøstjyllands Politi har før efterårsferien haft møde, og det har resulteret i, at politiet har fået udleveret det samme materiale, som Statsforvaltningen også fik udleveret før efterårsferien.

Altså alle tilgængelige oplysninger og dokumenter, der kan belyse sagen. Hvilket også vil sige den tidligere regionrådsformands kampagnemail, som han efter pres indvilgede i at udlevere til Statsforvaltningen.

Siden har Region Syddanmark også oplyst til Statsforvaltningen, at Christian Ingemann Nielsens ansættelse i regionen var aftalt på forhånd, og at den blev forsøgt kørt uden om den officielle ansættelsesprocedure.

V-næstformand: Venstres nedtur skyldes Carl Holst-ballade
V-næstformand: Venstres nedtur skyldes Carl Holst-ballade

Det var for vigtig en oplysning til, at regionen mente, at den kunne tilbageholde den.

Region Syddanmark ved ikke mere på nuværende tidspunkt og har derfor ikke yderligere kommentarer i sagen, skriver de i pressemeddelelsen. Den samme melding kommer fra politiet.

- Jeg kan bekræfte, at mødet er afholdt som led i efterforskningen. Men på nuværende tidspunkt, kan vi ikke oplyse mere af hensyn til efterforskningen og straffeloven, siger kommunikationschef Ulla Kaspersen.

LÆS OGSÅ: Carl Holst: Jeg har været en lykkelig forsvarsminister

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Stjerneadvokat om Peter Madsen: 'Det...
bt.dk
Hobro-stjerne i hård kritik: Råddent...
bt.dk
Politiet jagter mand i 'mørkt tøj':...
bt.dk
Poul Bundgaards stenrige barnebarn...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx