13/09-13 06:15; Opdateret: 13/09-13 06:45

Vestager langer ud efter S i sag om fædrebarselVestager langer ud efter S i sag om fædrebarsel

Droppet øremærket fædrebarsel er "ægte løftebrud" og skyldes Socialdemokraterne, siger Margrethe Vestager (R).

storybild

Vestager kalder den droppede fædrebarsel et klart løftebrud fra Socialdemokraterne side. (Billede: Polfoto/Jens Dresling)

Der ville være øremærket barsel på vej til de danske fædre, hvis det ikke havde været for Socialdemokraternes insisteren på at droppe barslen, som de tre regeringspartier S, R og SF ellers var blevet enige om i regeringsgrundlaget.

Det siger De Radikales partileder Margrethe Vestager i et interview med Jyllands-Posten, hvor hun kalder den droppede fædrebarsel for "ægte løftebrud".

- Hvis ikke Socialdemokraterne havde hejst et flag og sagt, "vi tror, det giver større problemer, end det vil løse", havde vi gennemført øremærket barsel, siger Margrethe Vestager til Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Regeringen dropper øremærket barsel til fædre

- I respekt for, at det var et meget stærkt ønske for Socialdemokraterne, må vi nu gå andre veje, fortæller økonomi- og indenrigsministeren.

SF sendte straks skylden for den droppede fædrebarsel over på de andre regeringspartier, da offentligheden i sidste uge fik besked om, at regeringen foreslog en kontant bonus i stedet for fædrebarsel.

Men nu siger Vestager, at det var Socialdemokraterne, som satte hælene i, og samtidig kalder hun det for et ægte løftebrud.

- Her har vi haft flertallet til at gøre noget, som stod i regeringsgrundlaget. Her er ikke tale om, at et parti ville noget før valget, som man ikke fik 90 mandater til at gennemføre, siger hun på forsiden af fredagens udgave af Jyllands-Posten.

LÆS OGSÅ: Medie: Spindoktor sladrede til pressen om barsel

Før valget talte både Socialdemokraterne, De Radikale og SF varmt for øremærket barsel. Og selv efter at regeringen droppede den, blev de tre partiers ligestillingsordførere ved med at argumentere for reserveret fædrebarsel.

Formanden for Socialdemokraternes ligestillingsudvalg, Marianne Bruun, vil tage sagen op, når Socialdemokraterne holder kongres sidst i september.

De Radikale holder i weekenden landsmøde i Nyborg, og her ventes Margrethe Vestager at blive mødt af kritik fra sit eget bagland for at have hældt den øremærkede mandebarsel ned ad brættet.

Har du læst disse?

Andre læser også

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Beredskabsstyrelsen advarer grill- og...
bt.dk
Dansk koncern på vej i ny stor...
bt.dk
88-årig kørte over for rødt: Mor med...
bt.dk
Dommedags-scener på den jyske hede:...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx