29/09-17 12:58

Soldaterforening frygter at politiopgaver kvæler andre opgaverSoldaterforening frygter at politiopgaver kvæler andre opgaver

De soldater, som er indsat på gaden i København og ved grænsen, skulle have deltaget i træning og øvelser.

storybild

København. Forsvaret sidder ikke bare på hænderne og venter på, at politikerne giver de danske soldater opgaver. Derimod er Forsvaret også trængt af overarbejde og merarbejde.

Det siger formanden for Forsvarets største fagforening, Centralforeningen for Stampersonel, Jesper K. Hansen.

- Vi er allerede for få til at løfte de opgaver, vi har i forvejen. Og efter nytår starter vi en ny mission i Baltikum, hvor vi sender soldater over for at løse en Nato-opgave. Det vil være nogle af de her soldater, der skal derover, siger formanden.

- Samtidig er det også svært at rekruttere for tiden, så Forsvaret er trængt på samme måde som politiet, siger han.

Fredag morgen er soldater blevet indsat ved to jødiske institutioner og den israelske ambassade i København og ved den dansk-tyske grænse for at overtage nogle af politiets bevogtningsopgaver.

Soldaterne kommer hovedsageligt fra Den Kongelige Livgardes 2. brigade og fra det Jydske Dragonregiment i Holstebro.

Værnfælles Forsvarskommando oplyser, at de soldater, som nu er taget ud til andre opgaver, skulle have gennemgået øvelser og træning med henblik på udsendelse.

Det er uvist, hvor længe Forsvaret skal aflaste politiet, og det bekymrer Jesper K. Hansen.

På kort sigt kan Forsvaret godt løse de politiopgaver, som Folketinget har bedt om. Men hvis det kommer til at at strække sig længere, bryder det ind i de opgaver, som Forsvaret ellers skal løse, vurderer Jesper K. Hansen.

- Det kommer ikke til at betyde noget på kort sigt, fordi vi allerede på nuværende tidspunkt og året ud har folk i beredskab til at løse de opgaver, siger han.

- Men jeg vil heller ikke sige, at det intet betyder, for det gør det selvfølgelig i forbindelse med den uddannelse, de er i gang med inden en udsendelse.

Soldaterne er bevæbnede på samme måde som politiet, men kan ikke anholde personer, som politiet kan. De kan dog udføre en civil anholdelse, hvorefter den anholdte kan overdrages til politiet.

/ritzau/

Andre læser lige nu

Andre historier

Hvad tænker du..?

Lige nu på BT.dk

Ung mor jubler: Jeg skal giftes
bt.dk
Sanne Salomonsen efter sit første...
bt.dk
Hustruen blev fundet dræbt - her...
bt.dk
Europas storklubber hiver og flår i...
bt.dk
Hitter på mx

AnnonceHitter på mx